Am rămas într-un pivot!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Manea
Oana Manea

Oana Manea s-a accidentat în meciul cu Tunisia (30-28) şi se speră în revenirea ei pentru ultimele meciuri din grupă, cu Brazilia şi Franţa.

Naţionala feminină de handbal a debutat cu o victorie chinuită la Campionatul Mondial din Brazilia: 30-28 (14-15) cu Tunisia. Disputa cu vicecampioana Africii a lăsat, din păcate, urme. Lovită de o adversară în faţă, în prima repriză, Oana Manea a fost scoasă pe braţe de Valentina Ardean şi maseurul Adrian Ionescu, în minutul 40.

Căpitanul Oltchimului a căzut destul de rău, suferind o întindere a ligamentelor colaterale la genunchiul stâng. "Noroc că nu au fost afectate ligamentele încrucişate!", a mărturisit antrenorul Radu Voina, care a acuzat, totodată, faptul că lui Manea i-a fost trimisă o minge de angajament într-un moment în care ea era prinsă între trei jucătoare adverse. "Nu se poate să pasăm la pivot în orice condiţii".  

Accidentarea Oanei Manea a stârnit îngrijorare în tabăra noastră, îndeosebi printre conducătorii Federaţiei Române de Handbal care se află la Bucureşti - ei urmează să plece la Sao Paulo în 13 decembrie, pentru faza eliminatorie. „Am discutat cu Radu Voina şi cu medicul Mariana Georgescu. Accidentarea Oanei nu este atât de gravă. Ea va fi menajată în următoarele două meciuri. Cel mai probabil, ea va reveni în partida cu Brazilia", a declarat ieri, pentru „Adevărul", Cristian Gaţu, preşedintele FRH.

Chintoan va duce greul pe semicerc

În următoarele două meciuri, Radu Voina o are la dispoziţie doar pe Florina Chintoan, care a avut o evoluţie bună în meciul cu Tunisia - a marcat trei goluri din tot atâtea aruncări.

Antrenorul naţionalei noastre a decis să aducă la Mondial doar doi pivoţi, Manea şi Chintoan, după ce titulara obişnuită a acestui post, Ionela Stanca, a rămas însărcinată şi n-a mai putut face deplasarea în Brazilia. Azi, de la ora 19.00, România va întâlni Cuba, echipa socotită a fi cea mai slabă din grupa noastră.

TVR a pierdut televizarea Mondialului acum doi ani

Competiţie care trezeşte un mare interes în ţara noastră, mai cu seamă că naţionala feminină se află printre favoritele la medalii, Campionatul Mondial de handbal din Brazilia este transmis de Dolce Sport, în exclusivitate. Deţinut de Romtelecom, acest post are doar un milion de abonaţi şi a cumpărat drepturile de transmisie la pachet, negocierile având loc în urmă cu circa doi ani. Atunci, Dolce a avut cea mai bună ofertă şi a achiziţionat şi alte competiţii internaţionale din handbal - CE feminin de anul trecut, CM masculin din ianuarie trecut.

Redactor-şef la TVR, Cosmin Cernat a explicat că el nu mai lucra la TVR în momentul în care s-au desfăşurat negocierile. "Încercăm să recâştigăm competiţiile sportive pe care le transmiteam de obicei. Avem Europenele feminine de handbal. Şi am cumpărat drepturile pentru patinajul artistic", ne-a declarat acesta. O situaţie similară s-a produs în Marea Britanie, când în urmă cu un deceniu meciurile echipei de rugby a Angliei erau transmise de Sky, o televiziune la care nu aveau acces foarte mulţi oameni. Federaţia a decis să renunţe la acel contract, foarte avantajos, optând pentru BBC, post la care aveau acces un număr mult mai mare de spectatori.

1 milion de abonaţi are Dolce, platforma TV deţinută de Romtelecom, care transmite Mondialul de handbal feminin

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite