„Alice“, minunea de pe extremă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentina Ardean-Elisei a fost cea mai constantă jucătoare a României, fiind principala marcatoare a naţionalei cu 37 de goluri. În absenţa mai multor piese grele din echipa naţională la acest Campionat European, Valentina a fost inima şi sufletul echipei tricolore la competiţia din Macedonia.

Indiferent de rezultatul înregistrat la un moment dat pe tabelă sau de fluctuaţiile de formă ale coechipierelor sale, Valentina Ardean-Elisei a fost şi la acest turneu final constanta din jocul tricolorelor.

Cea poreclită “Alice” de către colege a realizat deseori adevărate minuni pe semicercurile adverse, fiind cea mai eficientă marcatoare a naţionalei României.

Supranumită şi “Pitica Atomică” pentru detenta ei impresionantă, handbalista de doar 1,71 metri a fost folosită ocazional de antrenorul Radu Voina  şi pe postul de inter stânga, unde aceasta s-a descurcat foarte bine. Valentina Ardean-Elisei continuă astfel să uimească lumea handbalului, sport care a salvat-o în tinereţe să o ia pe căi greşite.

La doar 15 ani, Valentina Elisei a renunţat pentru o perioadă la handbal din cauza unui  băiat din Bârlad cu care intenţiona să se căsătorească. Norocul ei s-a numit atunci antrenoarea Doina Ene, care a reuşit să o convingă pe micuţa  “Alice” că nu merită să-şi irosească astfel cariera.

Deşi înaintea Jocurilor Olimpice, Valentina Ardean-Elisei anunţase că intenţionează să devină mămică după competiţie, dragostea pentru handbal a determinat-o să revină ulterior asupra deciziei şi să participe la Campionatul European din Macedonia.

Secretele unei mari campioane

Ca şi în teren, în viaţa de zi cu zi, Valentina este o persoană superstiţioasă şi are fel de fel de „ticuri” pe care le aplică cu sfinţenie, sperând astfel să fie ocolită de ghinioane. Înaintea unui meci, în momentul în care echipa iese de la vestiar, Valentina este mereu a treia din rând.

Totodată, pentru meciuri extrema naţionalei foloseşte o pereche de şosete speciale care îi poartă noroc, în opinia sa.

Valentina Ardean-Elisei

Data şi locul naşterii:5 iunie 1982, Focşani
Înălţime: 1,72 metri
Greutate: 62 kg

A jucat la LPS Focşani, Pandora Focşani, Remin Deva, ZRK Knjas Milos (Serbia), Oltchim Râmnicu Vâlcea
Cupa Challenge 2003 cu Remin Deva
Argint cu naţionala la CM Sankt Petersburg 2005
Golghetera Campionatului Mondial 2005, cu 51 goluri
Cea mai bună extremă stânga din lume 2005
Cupa Cupelor şi Supercupa Europei 2007, cu Oltchim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite