Aihan Omer, acuzat de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Naţionalei ar fi intenţionat să obţină ajutorul arbitrilor ca să ajungem la CM 2009. Arbitrii din Danemarca, Martin Gjeding şi Mads Hansen, susţin că le-a fost oferită suma de 30.000 de euro de fiecare, pentru a favoriza selecţionata noastră.

Scandalul de corupţie din handbalul masculin internaţional ia amploare.

După două presupuse tentative de mituire – una a cuplului de arbitri germani, Lemme şi Ulrich, care au fost acuzaţi că ar fi primit 50.000 de dolari pentru a favoriza câştigarea Cupei Cupelor de către ruşii de la Chehovskie Medvedi, în disputa cu CBM Valladolid, şi alta a arbitrilor germani, Frank Lemme şi Bernd Ullrich, care ar fi favorizat cursul finalei de Liga campionilor din 2007 dintre THW Kiel şi Flensburg – ieri presa daneză a scos la iveală un nou caz.

Conform cotidianului nordic „Jyllands-Posten”, arbitrilor Martin Gjeding şi Mads Hansen din Danemarca li s-ar fi propus câte 30.000 de euro de fiecare din partea unui oficial român pentru a ajuta naţionala ţării noastre în returul cu Muntenegru, meci desfăşurat în iunie 2008 şi decisiv pentru calificarea la Campionatele Mondiale din 2009.

Cei doi arbitri susţin că au informat imediat forul danez de această încercare de mituire, dar nu s-a luat nicio măsură. „Nu am văzut asta ca pe o problemă serioasă. Nu era motiv să se raporteze mai departe, când Mads (n.r. Hansen) şi Martin (n.r. Gjeding) au spus nu ofertei”, şi-a justificat lipsa de reacţie preşedintele Comitetului de Arbitraj danez, Ole F. Petersen. Nici forul european de specialitate (EHF) nu s-a sesizat în urma raportului făcut de cei doi.

Cotidianul Jyllands-Posten mai scrie că selecţionerul naţionalei de handbal masculin a României, Aihan Omer, şi fostul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Petre Paleu, i-ar fi aşteptat la aeroportul din Oradea pe cei doi arbitri, propunându-le atunci suma de 30.000 de euro de fiecare.

Gaţu nu înţelege atacul

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, nu ştie nimic despre această tentativă de corupţie.

„Nu înţeleg de ce, după un an, apare aşa ceva în condiţiile în care EHF-ul nu ne-a contactat în legatură cu această problemă. Dacă exista un raport, în mod sigur EHF-ul ne trimitea ceva oficial şi ne întreba ce se întâmplă”, a declarat Cristian Gaţu, citat de Newsin.

În play-off-ul pentru calificarea la turneul final al CM din 2009, naţionala României a trecut de reprezentativa Muntenegru, cu scorul general de 56-55. În tur, adversarii au câştigat cu 31-27, în 8 iunie 2008, returul revenind României, pe teren propriu, cu 29-24, în 14 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite