Tricolorele au făcut show în meciul de debut la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevele lui Radu Voina au evoluat cu mult entuziasm în meciul de debut al grupei C a turneului final din China şi au reuşit să obţină un succes categoric în faţa reprezentativei statului Chile. Mâine, de la ora 15.15, în direct pe TVR 1, România întâlneşte Japonia.

FINAL DE MECI  România - Chile 51-17

51-17 Primim gol în ultimele secunde.

51-16 Lecuşanu marchează cu un lob

Sunt ceva probleme cu cronometrul

50-15 Vărzaru ne aduce la cota 50 de goluri în acest meci. Mai sunt 3 minute

Feuch­t­­man, jucătoare care mai are 3 fraţi handbalişti în ligiile inferioare din Spania, este întinsă pe teren şi medicii intervin pentru a-i oferi primul ajutor.

44-14 Reintrată pe teren, Vărzaru plonjează foarte bine şi marchează

MINUTUL 52

43-13 Înscrie şi Carmen Amariei, singura jucătoare din tabăra noastră care nu marcase până acum

42-13 Ionela Stanca marchează al 9-lea ei gol

40-12 cu 13 minute înainte de finalul partidei

37-11 Adrian Nechita ajunge la cota 7 în acest meci

34-10 O nouă aeriană reuşită de românce prin Adina Meiroşu-Fiera

30-8 Adriana Nechita este în mare formă. Ea este folosită în locul Cristinei Vărzaru, accidentată uşor în prima repriză.

MINUTUL 37. România conduce cu 28-8. Avem pentru pria oară 20 de goluri în avantaj

24-8 Daniela Canessa, cea mai bună handbalsită din Chile în 2009, întrerupe o perioadă de 10 minute fără gol

23-7 Ada Moldovan, golghetera Ligii Naţionale, înscrie cu o torpilă de la 7 metri

22-7 Meiroşu aruncă cu fentă de la şold

21-7 Geiger este angajată bine pe semicerc şi înscrie al doilea ei gol.

Partida de reia. Au intrat pe teren şi Ada Moldovan (centru) şi Florentina Stanciu (portar)

Repriza se încheie: ROMÂNIA - CHILE 20-7 

19-7 Nechita este angajată excelent de portarul Paula Rădulescu. O fază lucrată după o schemă efectuată la antrenamente!

18-7 Nechita marchează pe contraatac.

MINUTUL 26. Voina cere time-out şi le cere elevelor sale să nu se mai ia la trântă cu adversarele şi să joacfe mai direct pe poartă.

17-7 Melinda Geiger (Baia Mare) reuşeşte primul ei gol la un Campionat Mondial de senioare

Jocul nostru începe să sufere puţin după schimbarea primei garniturii. Vădineanu aruncă prea relaxat o lovitură de la 7 metri şi ratează.

Minutul 22: România - Chile 16-7. Radu Voina le-a introdus şi pe Vădineanu, Nechita şi Geiger, jucătoare folosite mai puţin în prima parte a meciului.

În tribune se află şi stafful tehnic al Norvegiei, principala noastră adversară din grupa C.

16-6 Marcăm primul gol în inferioritate numerică

14-5 Aeriană între Vărzaru şi Stanca, care marchează şi se instalează confortabil în fruntea clasamentului golgheterelor la turneul final din China

13-5 Puşcaşu ne readuce la 8 goluri avans

12-5 Ionela Stanca are procentaj de 100%. 7 goluri din 7 aruncări

11-4 Feuch­t­­man demonstrează de ce este singura jucătoare din Chile care evoluează peste hotare. Deşi are doar 1.69 metri, sudeamericanca are o detentă foarte bună

Suntem în minutul 11

9-1 Ionela Gâlcă-Stanca ajunge la cota 6!

8-1 Gâlcă marchează din nou. Chiliencele nu gasesc antidotul să o blocheze

Tivadar şi Bârsan nu au fost trecute azi pe foaia de joc.

Ne aflăm în minutul 7..Scorula  devenit 7-1 pentru România, care face spectacol în sal din Suzhou!

4-1 Vedeta chilienelor Inga Feuch­t­­man, jucătoare în liga secundă din Spania, aduce primul gol din istorie pentru Chile la un Campionat Mondial!

4-0 Puşcaşu marchează şi ea

3-0 Stanca scapă pe contraatac şi înscrie cu un loc superb

2-0 Vărzaru, căpitanul naţionalei, marchează chiar de ziua ei!

1-0 Ionela Stanca înscrie primul nostru gol la Mondiale

PARTIDA A ÎNCEPUT! HAI ROMÂNIA!!!!

În sala din Suzhou se află la doar câteva sute de spectatori printre care şi o micuţă galerie românească de 20 de persoane ce domină fondul sonor!!

Cele două au ieşit târziu la încălzire din cauză că organizatorii au spălat excesiv suprafaţa de joc şi a fost nevoie ca aceştia să intervină urgent cu o substanţă pentru ca handbalistele să nu alunece pe parchet!

Prima adversară a tricolorelor din grupa C, aflată în premieră la un Campionat Mondial, este formată în mare parte din jucătoare semiprofesioniste care sunt studente la diverse facultăţi din Chile.

Deşi selecţionerul Radu Voina se confruntă cu ceva probleme medicale înaintea startului Campionatului Mondial din China, mai multe jucătoare acuzând o stare gripală, România porneşte ca favorită în certă partida cu modesta reprezentativă din Chile.

Sudamericancele reprezintă una dintre petele de culoare ale acestei competiţii, fiind debutante la un turneu final. Adversarele României au ajuns la Mondiale după un baraj dramatic cu Republica Dominicană, în care s-au impus în prelungiri, fiind conduse la un gol diferenţă cu cinci secunde înainte de finalul timpului regulamentar!

Aproape toate jucătoarele din Chile sunt studente în ţara lor natală la diverse facultăţi: Educaţie Fizică şi Sport, Design, Arhitectură sau Sociologie.

Aleasă recent cea mai valoroasă jucătoare din Chile, interul Daniela Canessa este studentă la „Ştiinţa Mişcării".

„Îmi este greu să combin şcoala cu handbalul, dar iubesc foarte mult sportul şi este o onoare pentru mine să joc la un Campionat Mondial", a spus aceasta pentru presa chiliană.

Cealaltă „vedetă" a sudamericancelor, Inga Feuch­t­­mann (1,69 metri), evoluează în liga a doua din Spania la micuţa grupare Monovar Balonmano.

În acest context, tricolorele se aşteaptă la o victorie la minim 20 de goluri diferenţă, motiv pentru care Radu Voina ne-a dezvăluit că nu va folosi prima garnitură. „Voi face o rotaţie a jucătoarelor în acest meci. Este foarte important să ne dozăm bine efortul pe parcursul competiţiei", a subliniat selecţionerul României.

Vărzaru vrea cadou o medalie de ziua ei

Aleasă căpitan al naţionalei în urma voturilor colegelor, Cristina Vărzaru schimbă azi prefixul. Câştigătoare a Ligii Campionilor cu Viborg în acest sezon, extrema naţionalei împlineşte 30 de ani şi va face cinste colegelor cu un pahar de şampanie fără alcool.

„Sunt obişnuită să îmi petrec ziua de naştere pe teren deoarece majoritatea turneelor finale sunt în decembrie. Anul acesta îmi doresc cadou o medalie la Mondiale ", spune Vărzaru, care în urmă cu 10 ani conducea naţionala de tineret către titlul mondial chiar în China.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite