HALTERE: Ninel Miculescu, vicecampion mondial la smuls

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Halterofilul român Ninel Miculescu a cucerit medalia de argint la stilul smuls al categoriei 69 kg din cadrul Campionatelor mondiale ce se desfăşoară în aceste zile în oraşul sud-coreean Goyang, situându-se pe locul secund la primul stil al concursului, cu 155 kg. Din păcate, cu o ratare la aruncat, unde nu a ridicat decât o halteră de 173 kg, Miculescu s-a situat la total pe locul 4.

Întrecerile categoriei 69 kg, au fost dominate de sportivul chinez Liao Hui, campion mondial la smuls, cu 160 kg, aruncat, cu 186 kg, şi total, cu 346 kg, medalia de argint la total revenind armeanului Arakel Mirzoian - 334 kg (154 kg plus 180 kg), iar cea de bronz indonezianului Triyatno - 330 kg (150 kg plus 180 kg).

La actuala ediţie a CM de haltere, România mai este reprezentată şi de Valeriu Calancea (categ. 94 kg). Înainte de plecarea la competiţie, preşedintele FR Haltere, fostul campion olimpic Nicu Vlad, declarase că nu şi-a propus nicio medalie, sperând totuşi într-o comportare onorabilă a vicecampionului european la stilul smuls, Ninel Miculescu. Rezultatul obţinut duminică menţine, astfel, halterele româneşti în palmaresul marilor întreceri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite