Valeriu Calancea, medalie de bronz la Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenit după o suspendare de doi ani, dictată în 2007, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping la Campionatul Mondial din Thailanda, halterofilul român cu origini basarabene a cucerit bronzul la categoria 94 kilograme la stilul aruncat cu o performanţă de 211 kilograme.

Declaraţia preşedintelui FR de Haltere, Nicu Vlad, referitoare la performanţa lui Calancea, în exclusivitate pentru "Adevărul",  o puteţi citi  AICI

Sportivul român a fost devansat de Vladimir Sedov (Kazahstan), locul doi, aurul fiind câştigat de Kim Seong-Jong, din Coreea de Sud.

La stilul smuls, Calancea a ratat toate cele trei încercări.

Vladimir Sedov a câştigat medalia de aur atât la stilul smuls, cât şi la total.

Valeriu Calancea, născut la Chişinău, a fost adus în Galaţi în urmă cu zece ani de către legendarul Nicu Vlad şi a obţinut repede cetăţenia română. În perioada cât a fost legitimat la CSM Dunărea Galaţi, cel mai mare succes l-a obţinut în 2003, când a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial. Pentru acea performanţă a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Galaţiului şi a fost desemnat cel mai bun sportiv român al anului respectiv.

Este a doua medalie pentru România la această ediţie a Campionatului Mondial după argintul cucerit de Ninel Miculescu la stilul smuls în cadrul categoriei 69 de kilograme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite