Roxana Cocoş a adus alte două medalii, ambele de bronz, României la CE de haltere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de nici 21 de ani, Roxana Cocoş (Steaua / categoria 63 de kilograme) a câştigat astăzi medaliile de bronz la procedeul aruncat (130 kg) şi la total (229 kg) la Campionatul European de haltere de la Minsk.

La procedeul smuls, bucureşteanca a ridicat 99 de kilograme, la a treia încercare (locul patru), iar la aruncat a reuşit 122, 127 şi 130 de kilograme, care i-au adus medalia de bronz. De remarcat că la acest procedeu bucureşteanca a fost la egalitate cu ocupanta locului 2, rusoaica Svetlana Ţarukaeva, însă a avut o greutate corporală mai mare cu 40 de grame decât aceasta! Sportiva noastră a obţinut "bronz" şi la total, cu 229 kilograme.

Roxana Cocoş a încheiat participarea României la Europenele de la Minsk. Performerii zilelor anterioare au fost Antoniu Buci (cat. 62 kg), medalie de aur la aruncat şi medalie de argint la total, respectiv Ninel Miculescu (cat. 69 kg), triplu medaliat cu aur, la smuls, aruncat şi total.

Obiectivul delegaţiei tricolore - câştigarea a patru medalii, din care două la total - a fost îndeplinit încă de miercuri. FR Haltere îşi propusese să înscrie 11 sportivi la CE de la Minsk, dar din cauza lipsei banilor a fost nevoită să deplaseze doar cinci sportivi, din care trei au câştigat, în total, şapte medalii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite