CE HALTERE: Răzvan Martin, trei medalii de argint la categoria 69 kg!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HALTERE: Răzvan Martin, campion european de juniori la 69 de kg
HALTERE: Răzvan Martin, campion european de juniori la 69 de kg

Halterofilii români îşi continuă seria succeselor la Campionatul European de la Kazan (Rusia). În urmă cu câteva minute, în limitele categoriei 69 kg, Răzvan Martin a cucerit trei medalii de argint! El a ratat de putin titlul continental la procedeul "aruncat" şi la total, fiind depăşit de rusul Vladislav Lukanin.

Sportivul român a reuşit la smuls 146 kg, iar apoi 150 kg. Titlul continental i-a revenit turcului Mete Binay, care a intrat în concurs într-un moment în care doar Martin mai avea o încercare - ceilalţi epuizaseră cele trei tentative. Acesta a ridicat 151 kg, forţându-l pe Martin să pluseze de la 151 la 153 kg. Din păcate, reprezentantul nostru a ratat, iar Binay a reuşit 154 kg (nu şi la 156 kg). Pe locul 3 s-a clasat rusul Vladislav ikanin, cu 146 kg din prima încercare.

La procedeul aruncat, Martin a bifat primele două încercări (176 şi 181 kg). Şi avea mari şanse să cucerească titul continental în condiţiile în care turcul Binay a abandonat din cauza unor probleme de sănătate. Nu s-a întâmplat aşa. Clasat pe 3 la smuls, Lukanin a forţat şi cu 186 de kilograme a pus presiunea pe Răzvan, care a ratat de puţin cu aceeaşi greutate pe bară. Astfel că românul a terminat pe 2 şi la acest procedeu, şi la total (331 kg). 

În acelaşi concurs, Paul Cătălin Stoichiţă a ocupat locul 10 la smuls (134 kg) şi 4 la aruncat (176 kg) - a ratat "bronzul" la mustaţă, având o greutate corporală superioară.

Este de remarcat că la această categorie, anul trecut, Ninel Miculescu a câştigat trei titluri continentale. Dinamovistul nu participă la Campionatul European, obiectivul său fiind, în principal, Mondialele de la toamnă şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. 

În cele trei zile de până acum, România a câştigat medalii de fiecare dată. Luni, la categoria 56 kg, Florin Croitoru a obţinut "argint" la aruncat şi "bronz" la total, iar ieri, la 62 kg, Marius Gîscan a câştigat la "aruncat", în timp ce Antoniu Buci a fost pe 2 la "smuls" şi la total.   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite