Golf: Americanii, luaţi la mişto la Ryder Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Statelor Unite care participă la Ryder Cup, tradiţionala întâlnire de golf cu selecţionata Europei, a fost nevoită să-şi achiziţioneze un nou set de costume pentru ploaie, după ce acelea aduse de acasă s-au dovedit ineficiente. Păţania a fost taxată imediat, cei din lumea golfului glumind acid pe seama americanilor.

Vremea ploioasă din Ţara Galilor, gazda ediţiei din acest an a Ryder Cup, le-a dat mari bătăi de cap participanţilor. Cei mai afectaţi au fost însă membrii echipei americane, care s-au trezit uzi până la piele deoarece costumele de ploaie nu erau tocmai impermeabile.

Americanii au fost nevoiţi să-şi cumpere un nou set de costume de ploaie de la unul dintre magazinele de la Celtic Manor, complexul unde se desfăşoară competiţia. Pentru ca ironia să fie maximă, costumele achiziţionate de americani sunt de la aceeaşi companie care furnizează echipamentul pentru echipa Europei.

Singurul care nu a avut probleme de acest fel a fost Tiger Woods, care nu a purtat costumul de ploaie al echipei americane deoarece nu era măsura potrivită.

Cei din lumea golfului au lansat imediat ironii la adresa echipei SUA, mai ales că este vorba despre unul dintre cele mai scumpe sporturi din lume, unde se învârt milioane de dolari, iar jucătorii sunt clasaţi constant printre cei mai bine plătiţi sportivi din lume. „Tocmai am văzut o haină de ploaie a americanilor. În loc să te ferească de umezeală, ele reţin umezeala. Sunt teribile", a comentat Oliver Wilson, fost component al echipei Europei la ediţia trecută. „Trebuie să spun că hainele noastre de ploaie sunt excelente", a adăugat şi irlandezul Rory McIllroy, component al echipei europenilor.

Un costum de ploaie de genul celui achiziţionat de americani costă 350 de dolari.

Duelul dintre Statele Unite şi Europa a fost întrerupt chiar în prima zi a întrecerii, vineri, din cauza ploii abundente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite