Răzvan Şelariu: "Mi-e teamă că gimnaştii noştri nu vor prinde Olimpiada din 2012"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul gimnast român, în prezent antrenor în Qatar, nu este deloc optimist în ceea ce priveşte viitorul gimnasticii româneşti şi trage un semnal de alarmă celor care au întârziat să ia măsuri pentru a evita declinul cunoscut în ultimii ani.

Aflat de un an de zile în Qatar, unde îmbracă treningul de antrenor, fostul medaliat olimpic, Răzvan Şelariu, a vorbit, în exclusivitate pentru cotidianul Adevărul de seară din Reşiţa, despre situaţia gimnasticii masculine româneşti, care traversează o perioadă mai puţin fastă. Şelariu spune că beneficiază de condiţii excelente în Qatar şi că nu e deloc întâmplător faptul că sportivii români preferă să plece departe de casă.

În ceea ce priveşte viitorul gimnasticii masculine româneşti, reşiţeanul a declarat: "Nu îl văd foarte roz. Este un schimb de generaţii, iar cei din trupa veche nu cred că vor mai rezista mult. Noului antrenor de la băieţi nu cred ca îi va fi simplu să facă din nou o echipă competitivă, dar îi urez succes. Am o mare teamă în ceea ce priveşte calificarea noastră la Olimpiadă. Nu vreau să fiu răutăcios, darla cum văd situaţia de faţă, va fi greu".

Perspective sumbre
Răzvan Şelariu nu este mai optimist nici atunci când vine vorba despre seniorii de mâine. "Din ce ştiu eu, din spate nu prea vine nimeni. Nu sunt decât doi juniori de perspectivă, Andrei Muntean şi Daniel Rădeanu. Cred că, în primul rând e de vină situaţia economică, dar ar mai fi şi alte motive, despre care prefer să nu vorbesc", a mai spus Şelariu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite