Nadia: Sunt ţări care au depăşit România la gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nadia Comăneci a prefaţat Campionatele Europene de Gimnastică feminină care vor avea loc la Birmingham, în perioada 28 aprilie - 2 mai, considerând că misiunea echipei naţionale a României este una dificilă, în condiţiile în care sunt alte naţiuni care ne-au depăşit la acest sport.

"Eu cred că sunt ţări care ne-au depăşit, care au luat mult mai în serios acest sport şi probabil că sunt gimnaste care vor mai mult să câştige. Nu pot să spun că noi am regresat, doar spun că sunt alte ţări mai bune ca noi. Noi va trebui să ne păstrăm locul pe podium. Este un an greu pentru toată lumea, deoarece avem din nou o generaţie care e destul de tânără", a spus Nadia, referitor la şansele delegaţiei României

Prin prisma celor văzute la Bucureşti, în timpul Campionatelor Naţionale ale României, Nadia crede că cele mai mari şanse le avem în concursurile pe aparate. "Nu ştiu câte fete vor participa la individual compus, pentru că multe renunţă şi merg doar la aparate. O ştiu doar pe Ana Porgras, pe restul nu. Sunt însă câteva gimnaste cu destul de mari şanse pe aparate", a mai declarat Nadia.

România va participa la Birmingham atât în competiţia junioarelor cât şi în cea a senioarelor. Cele două loturi au următoarea alcătuire: Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu - la senioare şi Diana Bulimar, Larisa Iordache, Anamaria Baicu, Maria Balea, Mădălina Neagu - la junioare.

Miercuri sunt programate calificările din concursul de junioare, iar joi cele pentru concursul de senioare. Vineri va avea loc concursul individual-compus la junioare, iar sâmbătă, pe 1 mai, cel la senioare. Duminică, 2 mai, sunt programate finalele pe aparate la ambele categorii de vârstă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite