Echipa de gimnastică a statului Coreea de Nord, banată de la CM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hong Su Jong (stânga)
Hong Su Jong (stânga)

Echipa de gimnastică a statulul Coreea de Nord a fost suspendată de la Campionatele Mondiale pentru că una dintre componente avea vârsta falsificată în acte.

Federaţia internaţională de Gimnastică a anunţat miercuri că gimnasta Hong Su Jong a fost suspendată pentru 30 de zile pentru nerespectarea regulamentului în ceea ce priveşte vâsta minima a compotentelor echipei.

Coreea de Nord, care intrase în concurs iniţial cu patru fete, incluzând-o pe Hong şi doi băieţi poate face apel la decizia federaţiei în următoarele cinci zile.

Conform unui raport întocmit de comisia de disciplină Hong avea în actele de prezentare pentru Campionatele Mondiale data naştere pe 5 martie 1989. La olimpiada de la Atena, tot Hong avea anul naşterii în 1985, iar în 2007 la CM aceeaşi sportivă a câştigat o medalie de argint la sărituri folosind ca an al naşterii 1986.

Dacă ar fi fost născută în 1989, ea nu ar fi putut concura la Atena pentru că vârsta minimă de intrare în concurs la Olimpiadă este de 16 ani.

Falsificarea vârstei în gimnastică este o problemă majoră de mai bine de 30 de ani. Coreea de Nord nu este la prima suspendare de acest gen. În 1993, echipa a fost suspendată după ce Federaţia de Înternaţională de gimnastică a descoperit că gimnasta Kim Gwang Suk a fost înregistrată trei ani la rând cu vârsta de 15 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite