Gimnaştii români s-au impus la Salonic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gimnaştii români s-au impus în primul concurs de verificare, la Salonic, unde au întâlnit echipele Greciei (două formaţii), Bulgariei şi Ciprului.

Românii au câştigat atât concursul pe echipe, cât şi cel individual compus, cu Ovidiu Buidoso pe locul 1.

În concursul pe echipe, formaţia noastră alcătuită din Marian Dragulescu, Flavius Koczi, Cristian Bataga, Ovidiu Buidoso, Cosmin Iancu si Andrei Ursache, au evoluat destul de sigur, în cele din urmă impunndu-se în faţa ţarii gazdă cu 352,650 de puncte, urmată de Grecia cu 350, 000 puncte şi Bulgaria cu 321,000 puncte.

La individual compus, cea mai înaltă treaptă a podiumului a fost ocupată tot de un sportiv roman, Ovidiu Buidoso, cu 87.300, el fiind urmat de Christos Lympavnos (Grecia 1) 87.050, Mihai Doulkeridis (Grecia 1) 86.250, Cristian Bataga (Romania) şi Dimitris Markoussis (Grecia 1) 85.000, Kailidis Charalampas (Grecia 2) 81.650.

În ceea ce îl priveşte pe Marian Drăgulescu, el a evoluat numai la sol, sărituri şi bară fixă, la fel ca şi Flavius Koczi care nu a evoluat la bară.

Chiar dacă au câştigat, românii au şi un punct slab: "inelele", unde în opinia secretarul general al Federaţiei de Gimnastică, Mircea Apolzan au evoluat extre de prost.

În principiu, la cinci aparate putem spune că suntem în grafic, că totul decurge normal. Din păcate, toţi băieţii au evoluat însă foarte slab la inele, ceea ce obligă la o totală reconsiderare a pregătirii la acest aparat. În perspectivă Campionatelor Mondiale de la Rotterdam, inelele se constituie într-un aparat extrem de important, dacă avem în vedere că este ultimul pe care va evolua echipă noastră. Se va începe cu săriturile şi se va încheia la inele, ceea ce înseamnă că se va ajunge aici pe un fond de oboseală, psihică şi fizică, mare, cu influenţa, desigur, asupra execuţiei exerciţiilor. Or, dacă la toate acestea se adaugă şi defecţiunile de pregătire, atunci. Oricum, antrenorii vor efectuă o analiză serioasă şi vor şti cum să procedeze mai departe. Campionatele Naţionale de la Reşiţa şi triunghiularul cu Elveţia şi Germania vor constitui noi teste", a completat Mircea Apolzan pe site-ul Federaţiei.

Acest concurs de pregătire este foarte important pentru sportivii noştrii în vederea calificării în primile 24 de echipe la Campionatele Mondiale de la Rotterdam din octombrie, şi bineînteles pregătirea pentru Olimpiada de la Londra din 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite