GIMNASTICĂ: Martha şi Bela Karolyi nu sunt de acord cu vârsta minimă de 16 ani impusă pentru senioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au mai pus o medalie olimpică în vitrina lor, luând bronzul pe echipe după descalificarea gimnastei chinezoaice care nu avea vârsta necesară să fie într-o competiţie de asemenea anvergură, americanii sunt dezamăgiţi de decizia Federaţiei Internaţionale de Gimnastică de a susţine în continuare ca senioarele de la acest sport să aibă minim 16 ani.

Nici antrenorii coordonatori ai lotului american de gimnastică feminină, Martha şi Bela Karolyi nu sunt de acord cu FIG.

„Mi-ar plăcea ca FIG să privească la pregătirea unui copil şi să lase ţara să decidă cine este mai bun să concureze şi cine nu. Nu vreau să intru în amănunte, dar noi respectăm regulile, iar alte ţări tot încearcă să trişeze. Tocmai am aflat că China este una dintre ele", spune Martha Karolyi.

Din 1997, regula internaţională spune că o gimnastă trebuie să împlinească 16 ani în anul în care are loc evenimentul competiţional pentru a putea participa la senioare. S-au luat astfel de măsuri pentru a combate o mai veche dispută şi a proteja fetele.

„Nu este dovedit că această este limita la care gimnastele sunt protejate din punct de vedere al problemelor fizice", a adăugat un alt antrenor american, Valeri Liukin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite