Gimnastele au câştigat triunghiularul de la Schaffhausen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul I la ultimul concurs de verificare înaintea CM din Olanda, desfăşurat la Schaffhausen (Elveţia), în timp ce echipa masculină a terminat pe locul trei.

"A fost un concurs amical, după care nu putem trage încă multe concluzii. Cu toate acestea, voi remarca faptul că fetele au mai câştigat la capitolele abilitate şi amploare, şi mă refer cu deosebire la Ana Porgras, Diana Chelaru şi Sandra Izbaşa. În acelaşi timp, trebuie să constat că, deşi nu au fost rateuri, lucrurile nu sunt încă roze. Oricum, notele de aici pot constitui un reper, dar nu chiar unul semnificativ. Important este, de asemenea, că fetele au terminat concursul în deplină stare de sănătate, şi că, în general, ne-am mai lamurit pe unde se mai poate face câte ceva. Ştim foarte bine că la Campionatele Mondiale de la Rotterdam va fi cu totul altceva", a spus la final antrenorul lotului olimpic feminin, Octavian Bellu.

România a acumulat un punctaj total de 229.95 puncte, la concursul de la Schaffhausen, la care au mai participat echipele Germaniei (214.40 puncte) şi Elveţiei (210.30).

La individual-compus, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Ana Porgras (58.60 puncte), Raluca Haidu (57.40) şi Diana Chelaru (57.05).

La masculin, întrecerea amicală a fost câştigată de echipa campioană europeană - Germania (353.90), urmată de Elveţia (346.65 puncte) şi România (345.95 puncte).

Din lotul tricolorilor nu au făcut parte Marian Drăgulescu, menajat înaintea CM din Olanda, şi Flavius Koczi. "Dacă privim prin prisma rezultatului şi a evoluţiilor, aş spune că nu a fost un concurs chiar reuşit. Cred că principala cauză a modului în care au evoluat băieţii a fost o anume stare de oboseală, pentru că, să nu uităm, ei vin după o intensă perioadă de pregătire la Reşiţa şi după disputele din Campionatul Naţional. Să ne înţelegem, nu este o scuză, ci doar o simplă constatare. Greşelile au fost multiple, dar sunt convins că le putem remedia. Evident, faptul că au lipsit cei doi, Flavius Koczi şi Marian Drăgulescu, s-a repercutat asupra rezultatului general, dar trebuie să avem decizia necesară de a şti când şi cum să apelăm şi la gimnaştii tineri, pentru a-i stimula în evoluţia lor", a precizat la final antrenorul lotului masculin, Ioan Suciu.

Proba de individual-compus la masculin a revenit germanului Philipp Boy (91.05 puncte), cea mai bună clasare a unui gimnast român fiind locul 6, obţinut de Marius Berbecar (84.15 puncte).

Testele din Elveţia au fost ultimele pentru gimnaştii tricolori, care vor participa în intervalul 16-24 octombrie, la Campionatul Mondial de la Rotterdam.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite