Octavian Bellu: "Trebuie să ne apropiem ca valoare de Rusia, China şi SUA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lotului olimpic de gimnastică al României, Octavian Bellu, a declarat că participarea gimanstelor tricolore la CE de la Berlin reprezintă o ocazie pentru ca ele să micşoreze diferenţa valorică faţă de Rusia, China şi SUA.

Pentru cel mai valoros antrenor din istoria sportului, competiţia de săptămâna viitoare este o etapă importantă pe drumul spre Jocurile Olimpice. "Chiar dacă Europenele au un caracter oficial, le privesc ca pe un moment de pregătire. Pentru mine ar fi mai important ca fetele să demonstreze că au ajuns la un nivel de unde se poate construi mai departe. Dacă stăm pe loc sau dacă ne prezentăm mai puţin pregătiţi, se intră cu un handicap de timp în perioada următoare, pentru că până la Mondiale mai este foarte puţin. Putem aduce multe medalii, putem aduce puţine, dar putem chiar să nu aducem deloc. Vrem să micşorăm distanţa dintre România şi ţările clasate pe podium la mondialele de la Rotterdam (n.r. - Rusia, China şi Statele Unite ale Americii). Dacă vom reuşi acest lucru, altfel vom aborda mondialele din acest an pornind de la un nivel mult mai apropiat", a spus Bellu.

Tehnicianul a adăugat că gimnastele au fost solicitate pe toate aparatele, urmând ca în perioada următoare să decidă care dintre ele se vor axa pe probele individuale sau individual compus. "Solicităm fetele pe toate cele patru aparate şi vom vedea care dintre ele vor rămâne la toate şi care vor merge pe unul sau două aparate. În funcţie de ce se va întâmpla la europene şi de ce vom vedea în concursurile pe echipe, vom face şi lotul pentru Mondiale", a concluzionat Octavian Bellu.

România va fi reprezentată la CE de la Berlin de Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru şi Amalia Racea. În competiţia masculină, vor concura Flavius Koczi, Vlad Cotuna, Cristian Băţagă şi Andrei Ursachi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite