Războinicii bucureşteni pornesc la luptă împotriva urşilor din Sofia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal american Bucharest Warriors va debuta în sezonul 2011 cu un meci amical susţinut în compania echipei bulgare Sofia Bears, care va avea loc duminică 27 martie, de la ora 13.00, pe stadionul de rugby din Complexul Studenţesc Tei.

Războinicii sunt pregătiţi de un nou sezon, după ce anul trecut au devenit primii campioni naţionali la fotbal american. Echipa are acum un staff de antrenori americani şi câteva achiziţii noi, printre care şi Cristi Ţopescu, care va evolua pe post de quarterback (conducătorul de joc, în fotbalul american).

"Vom întâlni pe Sofia Bears, care nu este neapărat o echipă de top din Europa, dar una mai apropiată de valoarea noastră. Ne va fi foarte dificil cu ei, pentru că sunt un adversar care se luptă până la capăt pentru fiecare bucată de teren. Sunt sigur totuşi că vom fenta urşii", a spus Răzvan Matache, directorul de marketing al grupării dar şi unul dintre jucători.

Cele două echipe s-au mai întâlni până acum de patru ori, scorul la general fiind egal 2-2.

Warriors vor fi susţinuţi şi de Virgil Stănescu, fostul căpitan al naţionalei masculine de baschet şi coechipierul acestuia de la Steaua Turabo Bucureşti, americanul Theron Smith, practicant al acestui sport pe vremea când era la liceu în Statele Unite.

"Am fost în Alabama, unde fotbalul este considerat o religie. Mă bucur că s-a făcut această echipă şi voi veni cu copilul meu la meciuri. E un sport dinamic, de contact şi oferă un spectacol frumos. Mă aştept să prindă la fel cum se întâmplă şi în alte ţări europene", a declarat Stănescu, care a evoluat patru sezoane în campionatul universitar de baschet nord-american, la Alabama University.

"Sunt din Florida şi am jucat fotbal american în ligile mici şi în liceu, dar apoi am primit o bursă de baschet. Totuşi iubesc mai mult fotbalul american şi sunt mare fan San Francisco 49-ers. Fotbalul american este cel mai bun sport, un sport în care îţi arăţi puterea", a declarat şi Theron Smith.

Războinicii din Capitală vor susţine alte trei partide amicale înainte de startul sezonului intern, programat în luna august.

"Până la începutul campionatului vom mai juca cu Szeged Bats, Constanţa Sharks şi returul cu Sofia Bears", a declarat Cristi Ţopescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite