Ferrari va fi judecată de FIA pe 8 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scuderia Ferrari va fi judecată pe 8 septembrie de Federaţia internaţională de automobilism (FIA) pentru faptul că i-a cerut lui Felipe Massa să-i lase locul lui Fernando Alonso în Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, disputat pe 25 iulie.

Când conducea în cursa de la Hockenheim, pilotul brazilian a primit un straniu mesaj radio de la Ferrari, cu atât mai suprinzător cu cât consemnele în cursă sunt interzise în F1 din 2002: ''Fernando este mult mai rapid decât tine. Poţi să-mi confirmi că ai înţeles mesajul?''.

În acel moment, Massa a încetinit până când a fost depăşit de partenerul său. Totuşi, el a afirmat că a acţionat din proprie iniţiativă.

''Directivele de echipă care interferează cu rezultatele unei curse sunt interzise'', potrivit articolului 39.1 din regulamentele 2010 ale FIA, unul din cele două pe care Scuderia este acuzată că le-a încălcat.

Ferrari a fost condamnată să plătească o amendă de 100.000 dolari imediat după MP al Germaniei. Cazul său va fi studiat în cadrul unei audienţe disciplinare a Consiliului Mondial al sportului automobilistic, o entitate a FIA, pe 8 septembrie 2010 la Paris.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite