500.000 de euro pentru Maratonul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul are asiguraţi banii necesari pentru o competiţie de mare anvergură. O serie de atleţi din elita mondială şi-au anunţat prezenţa la întrecerea din capitala României.

Pregătirile pentru Maratonul Internaţional ce se va desfăşura duminică la Bucureşti au intrat în linie dreaptă. Organizatorii încearcă să pună totul la punct, în aşa fel încât să nu existe nicio problemă pe toată durata desfăşurării întrecerii.
Iniţiatoarea acestui proiect, fosta canotoare Valeria Răcilă van Groningen, este sigură că s-au luat toate măsurile pentru ca acest maraton să se desfăşoare în bune condiţii.

Valeria Răcilă a anunţat, cu prilejul unei conferinţe de presă organizate cu 3 zile înainte de cursă, finalizarea protocolului cu Primăria Generală Bucureşti privind toate aspectele organizatorice şi securizarea traseului pentru ca participanţii "să aibă o alergare fără incidente". Maratonul, care se vrea a deveni pe viitor unul de bază pe plan mondial, va avea o prezenţă de marcă la start.

Cu primarul la start

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este cel ce va da startul la această ediţie. Bugetul pentru organizarea maratonului internaţional al Bucureştiului se ridică la aproximativ 500.000 de euro, bani proveniţi de la sponsori. Fondul de premiere pentru câştigători va fi de 45.000 de euro.

În afara curselor de maraton şi semimaraton rezervate alergătorilor profesionişti, manifestarea va cuprinde Cursa ­Populară de 4 km, Cursa Copiilor de 1 km şi Maratonul ştaffeta corporate, rezervată corporaţiilor, ambasadelor, instituţiilor. Traseul de 10 km va fi acoperit de 4 ori de participanţii la maraton (42,195 km) şi de 2 ori de concurenţii de la semimaraton (21,005 km). Startul tuturor curselor se va da duminică la ora 9.30, cu excepţia Cursei Copiilor, programată de la ora 10.00.

Printre numele importante care s-au înscris pe lista acestui eveniment se află kenyanul Rotich John Kipngeno, care deţine cel mai bun timp dintre participanţi (2h12’05’’), şi conaţionalii săi Mwangi Morris Mureithi, Muriuki Patrik Wachira şi Thumbi Erastus Maina. Alte nume importante sunt:  Errebbah Mostafa (Italia), Abubakirov Marat (Rusia), Bartkiewicz Krysztof (Polonia).

Şi timişorenii aleargă

Cea de-a noua ediţie a Maratonului Timişoara a pregătit câteva premiere pentru a atrage lumea la sport. Sâmbătă va avea loc un concurs de cros de 5 km şi unul de biciclete, pe distanţa de 10 km. Maratonul propriu-zis se va desfăşura duminică. Startul se va da la ora 10, în Piaţa Huniade, iar traseul cuprinde 42 de kilometri pe străzile oraşului.

Se va desfăşura şi semimaratonul Dracula, pe o distanţă de 21 de kilometri. În premieră va avea loc şi o probă dedicată copiilor cu vârste de 4-5 ani. Taxa de participare este de 40 de lei la semimaraton şi de 50 de lei la maraton. Invitatul de onoare, fostul canoist Ivan Patzaichin, va da startul şi va face premierea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite