Sportivii vor fi şi ei afectaţi de criză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Melinte
Doina Melinte

Preşedintele ANTS, Doina Melinte, a anunţat miercuri că premiile pe care sportivii români le vor obţine la competiţiile internaţionale importante ar putea să scadă în viitorul apropiat cu până la 25 la sută.

"Este o perioadă extrem de grea, dificilă pentru toată lumea şi va trebui să avem în vedere şi acest aspect cu premierile. Dar sumele cuvenite sportivilor cu rezultate bune în competiţiile internaţionale nu vor scădea cu 25 la sută, ci cu sume de până la 25 la sută din valoarea premiilor oferite până acum", a declarat aceasta.


Melinte spune că cele mai afectate sporturi de acestă decizie vor fi cele neoplimpice. "Modificări mai drastice la acest nivel vor avea loc în cadrul sporturilor neolimpice, pentru că de-a lungul timpului au fost neconcordanţe la nivel financiar, în privinţa recompenselor. S-au luat mai mulţi S-au luat mai mulţi bani la diverse competiţii de arte marţiale, de exemplu un Campionat Mondial cu 7 echipe, faţă de un sport olimpic, tot la un Campionat Mondial , la care participau sute de sportivi", a punctat fosta atletă.

Astfel, sumele oferite de către ANTS pentru sportivii cu performanţe la Campionatele Mondiale la probele olimpice sunt de 21.000 de lei pentru primul loc, 14.000 de lei pentru locul secund, 11.200 de lei pentru locul al treilea, 7.000 locul 4, 4.900 de lei locul 5 şi 3.500 de lei locul 6.

De asemenea, medalia de aur cucerită de un sportiv la Jocurile Olimpice era recompensată cu 35.000 euro, medalia de argint cu 28.000 euro, medalia de bronz cu 21.000 euro, locul 4 cu 14.000 euro, locul 5 cu 10.500 euro, iar locul 6 cu 7.000 euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite