O mare deziluzie: handbalistele lui Tadici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină a României a fost eliminată din cursa pentru o medalie olimpică de Ungaria. Tricolorele au fost învinse de maghiare cu 34-30 Cotată cu şansa a treia la medalii,

Naţionala feminină a României a fost eliminată din cursa pentru o medalie olimpică de Ungaria. Tricolorele au fost învinse de maghiare cu 34-30

Cotată cu şansa a treia la medalii, reprezentativa ţării noastre a fost de nerecunoscut în faţa Ungariei. Tricolorele au evoluat extrem de slab.

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici şi-a luat adio de la podiumul olimpic, după ce a fost eliminată de Ungaria, în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice. Tricolorele au pierdut cu 30-34 în faţa vecinelor noastre, într-un meci în care au evoluat extrem de şters, fiind dominate categoric.

Comparată cu echipa care cucerea argintul la Mondialele din 2005, naţionala României a arătat o mulţime de lacune, pe ambele faze ale jocului.

Atac palid, apărare şvaiţer

Randamentul atacului a fost sub orice critică, în condiţiile în care doar extrema dreaptă Ramona Maier s-a ridicat la nivelul pretenţiilor. Lucrurile nu au mers nici măcar în apărare, unde unguroaicele au profitat din plin de bulevardele largi spre poarta Luminiţei Huţupan.

Deşi s-au pus mari speranţe în căpitanul Valeria Beşe şi în pivotul Ionela Gâlcă, cele două nu au fost în stare să acopere găurile din defensivă, iar pe atac au fost ca şi inexistente. Ultima dintre ele a eşuat şi în încercarea de a o ţine pe coordonatoarea maghiarelor, Anita Gorbicz, care a făcut tot ceea ce şi-a dorit pe teren.

Tadici: "Nu dau bir cu fugiţii"

Chiar dacă tricolorele au ratat obiectivul câştigării unei medalii, selecţionerul Gheorghe Tadici a anunţat că va rămâne la cârma echipei naţionale. "Nu sunt laş şi nu am să dau bir cu fugiţii, aşa că voi răspunde pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Am contract până pe 31 august şi aştept să se facă o analiză clară a activităţii, pentru ca federaţia să ia măsurile care se impun", a afirmat selecţionerul.

Jucătoare cu mare experienţă au ratat nepermis, iar asta ne-a condus la dezastru. Sunt unii în ţară care acum sărbătoresc această eliminare".
Gheorghe Tadici,
selecţioner România

România 30

Ungaria 34

România: Pâslaru, Huţupan - Maier (11), Lungu (3), Olteanu (3), Neagu (6), Brădeanu (1), Gâlcă (1), Ardean (3), Meiroşu (2).
Antrenor: Gheorghe Tadici.

Ungaria: Palinger - Ferling (6), Verten (6), Gorbicz (4), Toth (5), Szamoransky (3), Szucs (2), Kovacsicz (7), Tomori (1).
Antrenor: Janos Hajdu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite