Halterofil moldovean, suspendat pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denis Catană, un halterofil de origine moldoveană, care concurează pentru Marea Britanie, a fost suspendat doi ani după ce a fost depistat pozitiv cu metenolonă, un steroid anabolizant.

Catană era una dintre speranțele britanicilor la o medalie la Jocurile Olimpice pe care aceștia le vor găzdui anul viitor la Londra. Agenția Anti Doping din Marea Britanie a luat decizia după ce un test realizat de sportiv în luna august, a ieșit pozitiv. Catană se pregătea la acea vreme pentru Jocurile Commonwealthului, care au avut loc anul trecut la Delhi, în India.

Moldoveanul a fost cel mai bun halterofil din Marea Britanie în 2010 însă ar putea primi chiar o suspendare pe viață din partea Comitetului Olimpic britanic.

"Catană a fost testat în cadrul programului care precede Jocurile Commonwealthului. Acest caz arată preocuparea pe care o acordăm în cadrum competițiilor majore și determinarea cu care acționăm pentru a stopa sportivii care se dopează", a declarat Nicole Sapstead, directorul UK Anti Doping.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite