David Haye, campionul greilor după o rușine de luptă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Haye l-a doborât fără probleme pe Harrison
David Haye l-a doborât fără probleme pe Harrison

David Haye și-a păstrat centura de campion mondial al greilor în versiunea WBA după ce l-a pus la podea în repriza a treia pe conaționalul său Audley Harrison, fost campion olimpic. Lipsa de combativitate a lui Harrison a declanșat furia celor peste 20.000 de spectatori.

Mult trâmbițata "Bătălie a Britaniei" s-a dovedit un mare fiasco. Duelul pentru centura greilor în versiunea WBA a sfârșit lamentabil în repriza a treia când Harrison a căzut la prima serie de pumni mai serioși din partea lui Haye. În primele două reprize nu s-a întâmplat absolut nimic spre disperarea celor peste 20.000 de spectatori. Aceștia l-au fluierat copios pe învins atunci când a coborât din ring și a părăsit arena.

"Ce fraudă!", "Cel mai slab meci din istorie", "O seară rușinoasă pentru boxul britanic" a scris presa de peste Canalul Mânecii, suspiciunile asupra corectitudinii partidei fiind alimentate chiar de către învingător. "Am pus o grămadă de bani pe repriza a treia iar familia mea și apropiații mei au făcut la fel. Îi puteți întreba. Le-am spus tuturor că îl voi face KO în repriza a treia", a declarat Haye la finalul meciului.

Jurnaliștii britanici i-au găsit și o poreclă lui Harrison, numindu-l "Fraudley", un joc de cuvinte care sugerează "frauda" în care s-a transformat această luptă. Harrison se va retrage după acest al cincilea insucces din cariera profesionistă, din cele 28 de partide disputate.

Haye a avut o bursă de 6 milioane de euro în timp ce adversarul său a luat 3,5 milioane pentru cele trei reprize cât s-a plimbat prin ring. Meciul a fost primul din istoria boxului transmis în format 3D.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite