"Eu cred în actuala generaţie de gimnaste"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Amânar, fostă campioană olimpică în 1996 şi 2000, consideră că cele două medalii obţinute la Beijing, una de aur şi una de bronz, reprezintă un rezultat onorabil A făcut

Simona Amânar, fostă campioană olimpică în 1996 şi 2000, consideră că cele două medalii obţinute la Beijing, una de aur şi una de bronz, reprezintă un rezultat onorabil

A făcut senzaţie la Atlanta şi la Sydney şi a intrat în galeria marilor gimnaste. Din această postură, Simona Amânar judecă la rece prestaţia urmaşelor sale.

Fostă glorie a gimnasticii feminine româneşti, Simona Amânar a trăit la cele mai înalte cote Jocurile Olimpice. S-a trezit zi de zi, dimineaţa, la ora cinci, pentru a-i vedea la lucru pe sportivii noştri. Le-a urmărit cu sufletul la gură pe gimnastele lotului olimpic şi are doar cuvinte de laudă la adresa lor.

"Nu pot să fiu de acord cu cei care spun că gimnastele noastre s-au prezentat slab la Beijing. Să nu uităm că au reuşit să ia bronzul la echipe şi că Sandra Izbaşa a cucerit o medalie de aur. Chiar dacă nu a mai fost salba de medalii din anii trecuţi, eu cred că rezultatele au fost onorabile", susţine Amânar.

Este optimistă pentru Londra

Chiar dacă gimnastica a obţinut cele mai slabe rezultate din ultimul timp la Beijing, Amânar crede că tricolorele vor obţine rezultate mai bune la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Fosta campioană mizează pe faptul că sportivele vor acumula experienţă şi speră că gimnastele vor fi sănătoase la ora la care vor concura la Londra.

"Fetele pot să mai crească, plus că trebuie să ţinem cont şi de faptul că peste patru ani vor fi mai experimentate. Important este ca fiecare dintre ele să continue ceea ce a început.

Apoi, eu le-aş ura multă sănătate fiindcă se ştie, unele dintre ele au concurat cu dureri şi cu diverse probleme, ceea ce le-a afectat prestaţiile", susţine Amânar. Amânar consideră că rezultatele de la Londra pot fi mai bune, dacă vor fi respectate anumite condiţii.

Vor trebui motivate cluburile

În viziunea sa, va fi foarte important să se acorde atenţie sporită, deopotrivă, cluburilor, antrenorilor, dar şi sportivilor. Ea crede că reducerea continuă a bazei de selecţie pentru sportivi, lipsa banilor şi a condiţiilor pot să constituie tot atâtea cauze care trag în jos gimnastica. "Antrenorii, cluburile şi sportivii merită să fie motivaţi. Puţini se gândesc câte sacrificii face un antrenor care are un salariu derizoriu ori cât de mult trebuie să muncească un sportiv. Va trebui insistat aici, pentru a nu risca probleme pe viitor", a conchis Amânar.

A fost inclusă în Hall of Fame

Pentru performanţele din carieră, Simona Amânar a fost răsplătită fiind inclusă în Hall of Fame, intrând într-un club select, alături de Nadia Comăneci, Bela Karoly, Daniela Silivaş, Ecaterina Szabo şi Aurelia Dobre. În prealabil, ea a fost răsplătită în anul 2000 cu Sport Award, distincţie care echivalează cu premiul Oscar în sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite