Contador riscă pierderea victoriei în Turul Franţei-2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul Alberto Contador, controlat pozitiv în timpul Turului Franţei 2010, riscă retragerea victoriei din Marea Buclă, dacă nu va fi declarat nevinovat de federaţia din ţara sa.

Articolul 288 al regulamentului, bazat pe Codul mondial antidopaj, prevede că 'o violare a prezentelor reguli antidopaj în legătură cu un control în competiţie antrenează automat anularea rezultatului individual obţinut în această competiţie'.

În acest caz, victoria ar reveni luxemburghezului Andy Schleck, întrecut cu 39 de secunde la sfârşitul cursei. Dar anunţul nu va putea interveni decât la încheierea unei proceduri, care trebuie să fie instrumentată de federaţia naţională a alergătorului, înaintea unui eventual recurs în faţa Tribunalului arbitral pentru sport (TAS).

În scandalul Floyd Landis, americanul depistat dopat în Turul 2006, pe care îl câştigase, spaniolul Oscar Pereiro nu a fost oficial declarat învingător decât după 14 luni. Aceasta şi în condiţiile în care Landis a angajat o interminabilă gherilă juridică înainte să mărturisească, recent, că a minţit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite