Ciclistul Alejandro Valverde rămâne suspendat pe o perioadă de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CICLISM: Alejandro Valverde a câştigat a 64-a ediţie din La Vuelta
CICLISM: Alejandro Valverde a câştigat a 64-a ediţie din La Vuelta

Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) a decis să respingă apelul cisclistului spaniol Alejandro Valverde carea fost suspendat pe o perioadă de doi ani din toate cursele cicliste de pe pământ italian.

Tribunalul de la Lausanne, cea mai înaltă instanţă juridică a sportului, a validat decizia luată de Comitetul Olimpic Italian (CONI), care l-a suspendat anul trecut în luna mai pe ciclistul Valverde pe o perioadă de doi ani. Motivul a fost implicarea ibericului în scandalul cu dopaj sanguin din Spania, cunoscut şi sub denumirea de Operaţiunea Puerto.

Coni s-a sesizat pe baza unei probe aduse de poliţia spaniolă în 2006. Comitetul italian a stabilit că ADN-ul ciclistului de la Caisee corespunde cu sângele găsit la o clinică din Madrid unde au fost realizate manipulările în Operaţiunea Puerto.

Alejandro Valverde făcuse apel privind această decizie, estimând că forul italian nu are nicio legimitate în această afacere şi că nu este autorizat să folosească probele espaniole. Suspendarea sa l-a obligat anul trecut să renunţa la Turul Franţei, care a făcut o mică buclă în Italia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite