Andrei Nechita, primul român care câştigă Turul României după patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turul României la ciclism - Andrei Nechita * Foto: Marian Burlacu
Turul României la ciclism - Andrei Nechita * Foto: Marian Burlacu

Rutierul Andrei Nechita a câştigat ediţia a 48-a a Turului ciclist al României, sâmbătă, după desfăşurarea celei de-a noua etape a competiţiei, fiind primul român care obţine această performanţă după ediţia din 2007, adjudecată de Dan Anghelache.

În clasamentul general final, Nechita, component al echipei naţionale a României, a fost urmat de grecul Ioannis Tamouridis (Tableware) şi de italianul Angelo Ciccone (San Marco Concrete).

Ultima etapă a turului, a IX-a, desfăşurată sâmbătă, între localităţile Săcele (judeţul Braşov) şi Bucureşti, pe distanţa de 168 de kilometri, a fost câştigată de italianul Fabio Masotti, de la echipa San Marco Concrete, cu timpul de trei ore, 21 de minute şi 15 secunde. Pe locul doi s-a clasat ungurul Krisztian Lovvassy (Ora Hotels Carrera), iar pe trei a sosit Ioannis Tamouridis, ambii cronometraţi cu acelaşi timp ca învingătorul.

Tricoul galben al competiţiei i-a revenit deci românului Andrei Nechita, care şi-a adjudecat şi tricoul albastru (pentru rutierul român cel mai bine clasat), tricoul verde al căţărătorilor a fost câştigat de bulgarul Vladimir Koev (Konya Torku - Turcia), iar cel roşu al sprinterilor i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis, care şi-a adjudecat şi tricoul alb, pentru cel mai combativ ciclist. Tricoul alb acordat de COSR pentru cel mai bun tânăr român a fost, în final, câştigat de Alexandru Grădinaru, component al echipei naţionale a României.

La startul competiţiei au luat parte 67 de ciclişti, de la 12 echipe, iar la linia de sosire au ajuns doar 47, după ce, în cursul etapei de sâmbătă, au mai abandonat patru rutieri.

Deşi, vineri, s-a anunţat că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, îi va premia pe câştigătorii Turului Ciclist al României, organizatorii au anunţat, sâmbătă, că acesta nu va mai fi prezent.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite