”L'Equipe” anunță că UCI are o listă de cicliști ”suspecți”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Internațională de Ciclism (UCI) s-a arătat, ieri, îngrijorată de publicarea în cotidianul ”L'Equipe” a unui document confidențial. Este vorba despre o listă a ”suspecților” de dopaj care îi vizează pe cei 198 de participanți la ediția de anul trecut a Turului Franței.

Secretă, lista se bazează pe analiza ”pașaportului biometric” al cicliștilor. UCI a stabilit coeficienți, de la 0 la 10, în funcție de care se stabilește gradul de suspiciune. Cel mai mare (10) a fost trecut în dreptul spaniolului Barredo și a ucraineanului Popovici. Îi urmează Menciov (9), Van den Broeck (8) și Christophe Moreau (7). Câștigător anul trecut, dar depistat pozitiv cu clenbuterol, Contador a fost ”notat” cu 5, în timp ce Andy Schleck și Armstrong au primit 3, respectiv 4. Dintre cicliștii cei mai cunoscuți, elvețianul Cancellara are cel mai mic indice de suspiciune, 0.

Publicația franceză a făcut și o medie pe țări. Franța, de pildă, are 1,23, 18 rutieri din cei 35 trecuți pe listă primind 0. În frunte se află Kazakstan și Ucraina, cu 5,33. Spania și Italia, în schimb, alte țări cu cicliști de top, sunt notate cu 3,37, respectiv 3,7.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite