Andrei Nechita a câștigat Campionatele Naționale pe Șosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turul României la ciclism - Andrei Nechita * Foto: Marian Burlacu
Turul României la ciclism - Andrei Nechita * Foto: Marian Burlacu

Victorios în ediția din acest an a Turului României, Andrei Nechita (23 de ani) a cucerit și titlul de campion național pe șosea, la Izvorul Mureșului.

Vasluianul a ocupat primul loc la fond, parcurgând cei 141 de kilometri între Izvorul Mureșului – Bradet și retur în 3 ore, 19 minute și 39 de secunde. Pe locurile următoare s-au clasat Alexandru Ciocan (Dinamo / 3h 19:47) și Marius Petrache (Procycling Geiger Team / 3h 19:52). Nechita a terminat victorios și la contratimp individual (medie orară 48,038 km), în 46:13,7, fiind urmat de Ștefan Morcov (Mazicon / 48:23,4) și Lars Pria (Rad Club Arbo / 48:58,4). 

Născut în 19 mai 1988, lângă Bârlad, Nechita este stabilit, împreună cu părinții, de zece ani în Italia, la Treviso. Acolo, el a deprins tainele ciclismului, fiind legitimat acum la echipa Trevigiani. Cea mai mare dorință a sa este să devină rutier profesionist.

În weekend s-au desfășurat campionatele de șosea în majoritatea țărilor din Europa. În Germania, titlul i-a revenit, surprinzător, lui Robert Wagner (Leopard Trek), care s-a impus la sprint în fața lui Gerald Ciolek, John Degenkolb si Andre Greipel. În Spania s-a înregistrat o altă surpriză, Alberto Contador pierzând coroana de campion în fața lui Jose Joaquin Rojas Gil (Movistar). În Elveția, în schimb, Fabien Cancellara s-a dovedit a fi mult prea puternic pentru a fi detronat. În sfârșit, în Franța Sylvain Chavanel (Quick Step) a reușit să obțină primul său titlu în cursele în linie, pe circuitul de la Boulogne-sur-Mer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite