Italienii au dominat prima etapă din Turul României la ciclism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italienii au ocupat podiumul la Brăila * Foto: Marian Burlacu
Italienii au ocupat podiumul la Brăila * Foto: Marian Burlacu

În ciuda căldurii şi efortului depus la contratimpul de dimineaţă, participanţii la Turul României au rulat destul de tare mai ales în prima parte a primei etape, între Constanţa şi Brăila (184 km). Primele patru locuri au fost ocupate de italienii Christian Grazian, Andrea Margin (ambii de la Friuli), Fabio Masotti (San Marco Concrete) şi Marco Fuzas (Friuli). Lider al clasamentului general a devenit germanul Henrich Berger (Mazicon

Caravana a evitat, prin traseul ales, rutele aglomerate ale Dobrogei, astfel că în această primă etapă nu s-au înregistrat incidente de cursă. În prima parte a etapei s-a rulat destul de rapid, astfel că la final s-a înregistrat o medie orară bună (42,307 km). Cum în program au figurat şi trei sprinturi, din pluton s-au desprins 19 ciclişti, care şi-au disputat întâietatea până la sosirea în Brăila. Eduard Grosu (România tineret) s-a impus în primul, la Ovidiu, iar Christian Grazian şi Mark O’Brien (Tableware) le-au câştigat pe cele din localităţile „Mihail Kogălniceanu”” şi Hârşova. Etapa a inclus şi căţărarea de la Stupina, de categoria C, unde a avut câştig de cauză Alessandro Calderan, cel care a devenit astfel şi primul purtător al tricoului verde.

Pe ultimii kilometri, cele două grupuri s-au fărâmiţat şi mai mult, 11  rutieri terminând etapa în 4h 20:57. Pe primele patru locuri, ca ordine de sosire, au venit patru italieni: Christian Grazian, Andrea Margin (ambii de la Friuli), Fabio Masotti (San Marco Concrete) şi Marco Fuzas (Friuli). Pe locul 5 s-a clasat germanul Henrich Berger (Mazicon), care, graţie timpului bun (10:04) scos la contratimpul de 8 kilometri din Mamaia, a preluat tricoul galben de la bulgarul Iovciev Iovcio Jivkov.

Dintre români, cea mai bună evoluţie a avut-o din nou Andrei Nechita (România tineret), sosit în acelaşi timp cu câştigătorul. El ocupă locul 2 la „general” şi a îmbrăcat tricoul albastru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite