Eduard Carol Novak a cucerit un nou titlu mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Component al echipei Tuşnad Cycling Team, Carol Eduard Novak a câştigat un nou titlu de campion mondial. El a câştigat proba de contratimp din cadrul întrecerilor de paraciclism care se desfăşoară în localitatea daneză Roskilde. Novak l-a învins pe prietenul său, cehul Jezek Jiri.

Cunoscut pentru participările sale de succes în Turul României - în 2008, de pildă, a reuşit să termine în Top 10 deşi concurează cu proteză la un picior -, ciclistul din Miercurea Ciuc şi-a divedit din nou valoarea, fiind cel mai rapid pe traseul de 15 kilometri pe care l-a parcurs de două ori. "Acest rezultat mă bucură şi arată că sunt foarte bine pregătit. Am simţit de la început că sunt în formă şi am reuşit să termin cu un avans de un minut faţă de cehul Jezek Jiri, campionul mondial paralimpic", a declarat Novak pentru Mediafax. Anul trecut, Jiri a fost coleg cu Novak în echipa Tuşnad participantă la Turul României.

Harghiteanul, care a mai câştigat un titlu mondial şi în 2009, iar anul trecut a obţinut medalia de argint, va participa mâine la proba de fond. El a ocupat locul 2 şi la Jocurile Paralimpice de la Beijing şi speră să participe cu acelaşi succes şi la ediţia de anul viitor, de la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite