Marca anunţă: Contador nu va fi suspendat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit site-ului cotidianului Marca, Alberto Contador a fost declarat nevinovat de Federaţia Spaniolă de Ciclism. Câştigătorul ediţiei 2010 a Turului Franţei fusese găsit pozitiv (clenbuterol) la un test antidoping efectuat atunci.

Iniţial, Contador a fost suspendat, provizoriu, pentru un an. Decizia celor patru membri ai Comitetului Federal a fost influenţată de poziţia Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA) în cazul sportivului german Dmitrij Ovtcharov. Ciclistul a fost susţinut şi de preşedintele Audienţei Naţionale din Spania, care a afirmat că "nu este dopat" şi "că trebuie declarat nevinovat". Într-un interviu acordat în aceeaşi publicaţie, Angel Juanes a spus că "în propunerea de suspendare a lui, pe un an, s-a arătat deja că sportivul nu s-a dopat şi că absorţie de clenbuterol a fost atât de mică încă ea nu ar fi servit la ameliorarea randamentului său".

Afacerea nu va fi închisă, fiind de aşteptat ca Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) să atace în apel, la Tribunalul Arbitral pentru Sport (TAS), decizia de suspendare a... suspendării.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite