Obiectivul lotului de canotaj la CM: "Vrem să repetăm performaţele de anul trecut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lotului olimpic feminin de canotaj, Mircea Roman, spune că obiectivul delegaţiei României este să repete în Noua Zeelandă performanţele obţinute anul trecut la CM.

"Eu mi-aş dori să repetăm performanţa de anul trecut, având în vedere că va fi o competiţie extrem de dificilă. Se ţine în luna noiembrie, este la capătul celălalt al lumii, se ţine după un sezon competiţional foarte lung şi este şi la neozeelandezi acasă. Australia, Noua Zeelandă şi Statele Unite ale Americii sunt adversare foarte puternice pentru noi", a spus Roman.

Tehnicianul a precizat că sportivelor din România le va fi foarte greu cu acomodarea în Noua Zeelandă. "Ne va fi greu şi cu acomodarea, mai ales după ce am avut în ţară o perioadă cu foarte mult vânt şi temperaturi scăzute, iar unele sportive au răcit şi eu la fel. Bărcile fetelor au plecat de mult spre Noua Zeelandă, dar am avut dubluri ale acestora acasă. Avem această experienţă după Jocurile Olimpice de la Beijing", a adăugat Mircea Roman.

Antrenorul lotului olimpic de canotaj a glumit pe seama drumului foarte lung, aproximativ 38 de ore, pe care îl va parcurge delegaţia României pentru a ajunge în Noua Zeelandă, la Campionatele Mondiale: "Va fi foarte greu şi pe drum. Vom vedea ce vom face ca să treacă timpul mai repede. Cred că vom rezolva rebus, vom dormi, vom asculta muzică ambientală. Vom încerca să ajungem acolo cu cât mai puţine daune, mă refer la fesieri".

Delegaţia României care va participa în perioada 30 octombrie - 7 noiembrie la CM a plecat, duminică, în jurul orei 16.30, spre Noua Zeelandă. Drumul pe care îl vor parcurge sportivele din România va dura aproximativ 38 de ore, acestea schmbând mai multe avioane la Istanbul, Dubai şi Melbourne, pentru a ajunge în Noua Zeelandă.

Delegaţia României care va merge la CM din Noua Zeelandă va fi formată din trei echipaje, la probele de dublu rame, de patru şi de 8+1.

Componenţa celor trei echipaje este următoarea:

Dublu rame: Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu;
Patru: Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Andreea Bogheanu şi Cristina Ilie;

8+1: Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic şi cârmaciul Teodora Stoica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite