Canotaj: Echipajul tricolor de 8+1, în finala CM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul feminin 8+1 al României s-a calificat, miercuri, în finala probei din cadrul Campionatelor Mondiale de canotaj, de la Bled (Slovenia).

Echipajul României, format din Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Diana Bursuc, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic şi Teodora Gidoiu, a obţinut calificarea în finală, după ce a ocupat poziţia a doua în grupa a doua de recalificări, cu timpul de 6 minute, 8 secunde şi 72 de sutimi.

Primele cinci clasate din finala A a probei se califică la Jocurile Olimpice din 2012.

Şi echipajul dublu rame feminin al României, format din Nicoleta Albu şi Camelia Lupaşcu, a obţinut calificarea în finala probei, după ce, miercuri, s-a clasat pe locul 3 în semifinala a doua, cu timpul de 7 minute, 13 secunde şi 47 de sutimi. Primele opt echipaje ale probei merg la JO.

Echipajul patru vâsle feminin al României, format din Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, s-a calificat, marţi, în finala B a probei, după ce a ocupat locul 4 în recalificări, cu timpul de 6 minute, 33 de secunde şi 15 sutimi. Primele două clasate în finala B se califică în finala A a probei, de unde primele şapte clasate obţin un loc la Jocurile Olimpice.

La masculin, echipajul dublu rame fără cârmaci (Ionuţ Minea-Aurelian Stoica) a ratat finala, clasându-se pe locul 5 în semifinala C/D, cu timpul de 6 minute şi 48 de secunde, după ce se clasaseră pe locul 5, ultimul, în a patra grupă de recalificări.

Echipajul patru rame fără cârmaci masculin, format din Valentin Piticariu, Ionel Strungaru, Cristi Pîrghie, Alexandru Palamariu, va concura în semifinala C/D a probei, după ce a ocupat, miercuri, locul 3 în grupa a doua de recalificări, cu timpul de 6 minute, 5 secunde şi 78 de sutimi. Primele două echipaje clasate în semifinala C/D se califică în semifinala A/B, de unde au şansa de a ajunge în finala A. Primele 11 echipaje din finala A merg la JO.

Finalele Campionatului Mondial de la Bled se vor desfăşura până pe data de 4 septembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite