Columbianul Edison Miranda, posibil adversar pentru Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miranda (dreapta) în dificultate în meciul cu Arthur Abraham
Miranda (dreapta) în dificultate în meciul cu Arthur Abraham

Boxerul columbian Edison Miranda (33 victorii, 4 înfrângeri), alias ''Pantera'', are cele mai mari şanse de a fi următorul adversar al românului Lucian Bute (25 victorii), campionul mondial IBF la super-mijlocie, în meciul programat pe 17 aprilie la Centre Bell din Montreal, anunţă presa canadiană.

Miranda urma să boxeze cu sâmbăta trecută cu germanul Robert Stieglitz, campionul mondial WBO, dar a anulat confruntarea din cauza unui virus.

Grupul InterBox spera la o înfruntare între Lucian Bute şi americanul Kelly Pavlik (36 victorii, 1 înfrângere), care ar fi asigurat transmisia meciului la HBO şi posibilitatea pentru campionul român de a câştiga notorietate şi credibilitate în SUA. Pavlik, campion mondial WBC şi WBO la mijlocie, preferă însă un meci cu fostul campion WBO de la semimijlocie, Paul Williams. În plus, promotorul Bob Arum susţine că Pavlik nu va urca la super-mijlocie înainte de 2011.

Chiar dacă HBO are o ofertă tentantă pentru Pavlik ca să lupte cu Bute, americanul nu este pregătit pentru un meci în aprilie.

Jean Bedard, patronul de la InterBox, anunţa recent că dacă meciul Bute-Pavlik nu este posibil, următorul pe listă ar putea fi americanul Allan Green (29 victorii, 1 înfrângere). Acesta din urmă nu este nici el disponibil pentru aprilie, pentru că are programată o luptă cu camerunezul Sakio Bika pe 5 februarie, meci eliminatoriu pentru desemnarea challenger-ului lui Bute. Green şi Bika sunt clasaţi pe locurile 2 şi 3 în clasamentul IBF.

Armeanul Arthur Abraham (31 victorii), nr. 1 în topul IBF, este angrenat în turneul Super Six, iar germanul Robert Stieglitz, care l-a învins pe sâmbăta trecută pe argentinianul Ruben Eduardo Acosta, prevede reluarea antrenamentelor abia în martie.

În aceste condiţii, Miranda este singurul adversar de calibru disponibil pentru Bute în meciul din 17 aprilie. El este clasat pe locul 5 la versiunea WBO şi locul 8 la WBC.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite