Cântarul oficial Bute-Mendy: Bute, doar 54 de grame sub limita categoriei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute, campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF și adversarul său din gala ”Campion pentru România”, francezul Jean Paul Mendy au trecut astăzi proba cântarului oficial. Lucian Bute s-a situat la doar 54 de grame sub limita de 76,204 kilograme. El a cântărit 76,150 de kilograme în timp ce Mendy a avut 75,300 de kilograme.

12.45 Cei doi pugiliști își aleg acum mănușile. Au la dispoziție două perechi din care vor alege. Deși sunt practic identice, fiecare pugilist le probează pentru a vedea cât de bine se simte în ele. Mănușile sunt marca Everlast, iar o pereche identică cu cele cu care vor boxa mîine Bute și Mendy costă aproximativ 200 de euro.

12.40 Michael Buffer i-a prezentat pe Jean Paul Mendy și pe Lucian Bute. Mendy are 75,3 kilograme iar Bute are 76,150 kilograme. Doar 54 de grame l-au despățit pe Bute de limita de greutate. Bute este aclamat de cei prezenți.

12.35: Talape a adoptat până la urma tactica extremă în aceste situații. A renunțat și la lenjeria intimă, la adăpostul unei cortine. Tot nu a făcut categoria, deci va trebui să lucreze intens două ore.

12.30 Jun Talape, adversarul lui Viorel Simion nu a trecut proba cântarului, depășind limitele categoriei pană cu 200 de grame. Sportivul are la dispoziție acum două ore pentru a scăpa de surplusul de greutate. Va urma, în câteva minute, testul cântarului pentru evenimentul principal al galei de mâine seară, partida Bute-Mendy.

12.20 Michael Buffer, celebrul prezentator de ring american a sosit la evenimentul de astăzi și îi va anunța pe cei doi sportivi în stilul său caracteristic, înainte ca aceștia să urce pe cântar. Se va auzi desigur și celebra expresie ”Let's get ready to rumble” care a devenit marcă înregistrată deținută de Buffer în Statele Unite.

12.00 Proba cântarului a început. Mai întâi vor urca pugiliștii care boxează în duelurile ce vor prefața mâine seară evenimentul principal Bute-Mendy. Printre ei se află și doi boxeri români Bogdan Dinu și Viorel Simion

11.55 Bute este în grafic

Lucian Bute va coborâ în câteva momente din camera sa pentru a se prezenta la cântarul oficial. Bute a ”rezolvat” și ultimele câteva sute de grame și nu va avea probleme.

11:30 Aproape 100 de persoane sunt in asteptarea pugilistilor

Intr-una din salile de la etajul 1 al hotelului Marriott totul este pregatit pentru proba cantarului. Aproape 100 de persoane ii asteapta pe cei doi pugilisti care nu vor trebui sa depaseasca greutatea maxima de 76,204 kilograme.

11.00 Bute s-a antrenat dimineață!

Lucian Bute a efectuat un ultim antrenament în această dimineață, pentru a scăpa de ultimele sute de grame care îl mai despart de limita categoriei. Bute nu a mâncat dimineață și a făcut mai multe serii de alergare pe bandă, atent supravegheată de antrenorul Stephane Larouche. În mai puțin de o oră pugilistul român se va prezenta, alături de Jean Paul Mendy pentru cântarul oficial dinaintea galei ”Campion pentru România”.

10.00 Regulamentul cântarului

Dacă unul dintre cei doi sportivi are peste greutatea admisă la cântarul oficial, i se acordă o perioadă de grație de două ore, în care trebuie să ajungă la limita impusă. Dacă nici de această dată nu reușește, atunci există două variante, în ambele cazuri meciul putându-se desfășura. În cazul în care cel care este campion nu a trecut proba cântarului și meciul se dispută, dacă deținătorul centurii câștigă, atunci aceasta devine vacantă, dacă challenger-ul se impune, atunci acesta devine campion mondial. În situația în care challengerul nu trece cântarul și meciul se dispută, campionul păstrează centura indiferent de rezultatul luptei. 

Bute s-a antrenat intens ieri

Lucian Bute a efectuat ieri două ședințe tari de pregătire, în care, pentru a transpira cât mai mult, s-a îmbrăcat și cu o geacă de fâș. Bute slăbește tot timpul câteva kilograme în ultimele zile dinaintea cântarului oficial, așa cum s-a întâmplat la toate duelurile precedente și nu își face probleme că nu va face greutatea.

Ieri mai trebuia să dea jos un singur kilogram și are pregătită și o variantă de urgență, o sesiune de saună în această dimineață, chiar înainte de proba cântarului. Bute a mâncat ieri doar salată, sub atenta supraveghere a nutriționistei sale, însă se va hrăni pentru a căpăta energie înainte de lupta de sâmbătă. Majoritatea boxerilor aleg această variantă de a da jos ultimele sute de grame chiar înainte de cântarul oficial, chiar dacă se înfometează, pentru ca apoi să-și refacă cât mai repede tonusul obișnuit. Un al doilea cântar va avea loc în dimineața luptei, diferența maximă permisă între cele două măsurători fiind de 4,5 kilograme.

Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a opta oară centura mondială în faţa francezului Jean Paul Mendy, sâmbătă, în cadrul galei "Campion pentru România", ce va avea loc la Romexpo şi va fi transmisă de Pro TV cu începere de la ora 20:30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite