Box: Jean Pascal rămâne campion mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hopkins primește o lovitură în plină figură de la Pascal
Hopkins primește o lovitură în plină figură de la Pascal

Boxerul canadian Jean Pascal şi-a conservat titlul mondial WBC la categoria semigrea, după un o decizie egală în meciul cu americanul Bernard Hopkins, disputat sâmbătă la Quebec în faţa a 16.000 de spectatori.

Hopkins, care are aproape 46 de ani, a fost trimis la podea de 2 ori, în prima şi a treia repriză, dar a fost văzut învingător de un arbitru judecător (114-112) după ce l-a trimis la sol la rândul său pe adversar în runda a 11-a. Totuși, ceilalți doi oficial au văzut egalitate (113-113, 114-114) și astfel i-au permis lui Jean Pascal, 28 ani, să rămână campion mondial.

Palmaresul canadianului este acum de 26 victorii, 1 înfrângere şi 1 egal, el fiind cel care i-a răpit coroana mondială lui Adrian Diaconu în iunie 2009.

Hopkins a fost la un pas de a deveni cel mai bătrân campion mondial din istorie, la 45 de ani și 11 luni, la una dintre versiunile majore ale boxului mondial. Recordul îi aparţine lui George Foreman, care a câştigat titlul IBF la grea în 1994, la 45 de ani şi 10 luni.

Ce poreclit "Executorul" a contestat rezultatul final. "Am rămas fără reacție. Toată lumea a văzut. L-am bătut. El abia se mai ținea pe picioare, iar eu sunt cel mai în vârstă. M-am ridicat după knockdown-uri și am luptat ca un campion. Uitați-vă la fața lui și priviți-o pe a mea. Fanii au văzut, știu care este rezultatul adevărat", a spus Hopkins la final. Acesta a avut un final de meci mult mai agresiv însă nu a mai reușit o lovitură care să facă diferența. 

Desigur Pascal a văzut totul diferit. "Am câștigat lupta. L-am pus jos de două ori. Arbitrii sunt corecți aici în Canada. Dacă vrea o revanșă, o accept oricând", a declarat Jean Pascal.

Duelul dintre cei doi a fost extrem de aprins, de multe ori schimburile de lovituri continuând și după sunetul gongului. Arbitrul a avut în dese rânduri dificultăți în a-i trimite pe cei doi către colțurile fiecăruia la pauzele dintre runde.

Atât Pascal cât și Hopkins au fost văzuți ca posibili adversari ai lui Lucian Bute în cazul în care românul ar fi decis să treacă la categoria superioară de greutate.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite