WBC i-a acordat lui Jo Jo Dan revanșa cu Selcuk Aydin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jo Jo Dan va lupta din nou pentru titlul mondial la categoria semimijlocie în versiunea WBC. Adversar îi va fi Selcuk Aydin.

În 5 iunie 2010, cei doi s-au înfruntat în Turcia. Iar Aydin s-a impus în urma unei decizii socotite controversate. Reprezentanții lui BoxingScene, de pildă, au văzut o victorie clară a românului. Din acest motiv, WBC a decis să se organizeze o nouă luptă între cei doi, miza fiind aceeași: titlul mondial.

Născut la Giurgiu, în 9 august 1981, Ionuț Dan Ion s-a stabilit la Montreal, unde luptă pentru InterBox, clubul lui Lucian Bute. Supranumit ”Jo Jo Dan”, el a deținut titlul de campion al Americii de Nord NABA și pe cel WBC Continental Americas la superușoară. Prima centură a câștigat-o în 19 octombrie 2007, în aceeași seară când Lucian Bute a devenit campion mondial. Atunci, el l-a învins prin KO, în repriza a 11-a, pe Paul Delgado. Printre învinșii săi înainte de limită s-au numărat Raul Horacio Balbi și Miguel Casillas.

Jo Jo Dan are ca modele pe Oscar de la Hoya, Shane Mosley și Arturo Gatti. De asemenea, el visează să devină campion mondial ca și prietenul său Lucian Bute. Este consiliat de Rudel Obreja, cel pe care îl socotește al doilea lui tată.

WBC urmează să anunțe când se va disputa meciul revanșă dintre Selcuk Aydin (22-0-0) și Jo Jo Dan (29-1-0). 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite