CULISE: Meciul lui Bute cu Magee era cât pe ce să fie anulat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul canadian rds.ca, prin semnătura lui Martin Dion, informează că meciul în care Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial la box, cu irlandezul Magee, a fost în pericol să fie anulat! Şi aceasta pentru că supervizorul IBF a cerut achitarea unei taxe de 50.000 de dolari imediat după partidă.

Ziaristul mai sus numit notează că la conferinţa de presă de după meci, Jean Bedard s-a referit la acest aspect, în treacăt, însă cei prezenţi erau prea ocupaţi în a afla amănunte despre luptă de la campionul mondial Lucian Bute. Ce s-a întâmplat de fapt, la Montreal? "Cu 15 minute înainte de intrarea pe ring a lui Brian Magee, supervizorul IBF, doamna Hiawapha Knight a cerut celor de la InterBox să achite cheltuielile pentru prezentarea disputei pentru titlul mondial. Trebuie explicat faptul că, de fiecare dată când o centură majoră este pusă în luptă, organismul pretinde o sumă de bani compensatorie. În cazul IBF, este vorba despre 50.000 de dolari! Promotorii trebuiau să plătească această taxă prin cec".

Problema a fost că oamenii de la InterBox nu aveau aceşti bani, iar responsabilul cu comunicarea la firma canadiană, David Messier, a spus că "de fiecare dată când Lucian a boxat pentru titlul, plata s-a efectuat în dimineaţa de luni, după meci. Nu a fost niciodată o problemă. De această dată însă, supervizorul a cerut ca plata să se facă imediat după meci, altfel ea nu autoriza disputarea acestuia!".

În cele din urmă, s-a semnat o filă de cec în alb! Şi s-a subliniat că Lucian Bute şi antrenorul său, Stephan Larouche, nu au fost înştiinţaţi de cele întâmplate, pentru ca boxerul român să nu fie deranjat de această situaţie.

Oricum, autorul articolului precizează că era greu de imaginat ca organizatorii galei de la Montreal să-i anunţe pe cei 12.000 de spectatori că meciul lui Bute a fost anulat din cauza unui chichiţe administrativă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite