LIVETEXT Lucian Bute a aterizat la Otopeni. "Meciul cu Froch se poate concretiza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute e campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, din 2007
Lucian Bute e campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, din 2007

Campion mondial la supermijlocie, în versiunea IBF, Lucian Bute a revenit acasă. Puglistul român va susţine în scurt timp o conferinţă de presă la Aeroportul Internaţional Otopeni.

ORA 14.00 Bute a vorbit despre finala Super Six: "Ward este un boxer mai tehnic, în timp ce Froch are lovituri mai tari. Eu cred că, în mod normal, va câştiga americanul. Să vedem însă şi cum. Dacă va încasa mulţi pumni". Bute a explicat din nou că nu el e cel care refuză să boxeze cu cei mai buni pugilişti de la supermijlocie. "Kessler m-a refuzat. Pavlik, la fel. Eu ce să le fac dacă mă refuză!"

ORA 13.55 Pugilistul român a explicat că în faţa lui Johnson nu a vrut să rişte. "În 2008, era să mă coste cariera. Am controlat meciul cu Andrade, iar pe final am riscat şi era să mă coste. Cu Johnson ştiam că am câştigat. N-a fost nevoie să mă arunc, să câştig prin KO"

Bute a vorbit şi despre Bogdan Juratoni, singurul pugilist român care şi-a asigurat prezenţa la JO de la Londra. "Este un băiat serios. Are un stil apropiat de ceea ce se cere în boxul profesionist. Cred că are un viitor frumos. Poate să ia medalie anul viitor". Românul a spus că dacă va dori să devină profesionist îl va ajuta cu mare plăcere pe pugilistul dinamovist.

ORA 13.50 Lucian Bute a mărturisit că anul 2011 a fost unul perfect pentru el. "Nu am avut probleme de sănătate. Să faci trei meciuri pe an este destul de greu. Trebuie să ai câte trei luni de pregătire pentru fiecare dispută. Eu am avut două săptămâni de refacere între meciuri. Nu e simplu deloc. Lumea poate să spună că Lucian Bute a bătut, şi-a luat banii şi a plecat acasă. Nu e aşa. Anul viitor nu ştiu dacă vor fi trei meciuri. Voi discuta cu antrenorul şi promotorul lor să stabilim ce vom face".

Bute speră ca în 2012 să lupte pentru unificarea centurilor. "Am fost invitat la Atlantic City, la finala Super Six, dintre Ward şi Froch. Nu ştiu dacă meciul cu Ward e posibil. Froch e englez şi cred că ar accepta să avem un meci în America"

ORA 13.49 Glen Johnson are capul foarte tare!", a declarat Bute. Campionul român a spus că acest ultim meci a fost important pentru că îl menţine în formă. "Site-urile din America au vorbit despre victoria mea. Acum, toţi adversarii mei sunt atenţionaţi".

ORA 13.45 Campionul român i-a salutat pe cei prezenţi. "N-a fost un meci uşor. Adversarul meu a fost foarte bun. Un bun încasator. Ştiam că va fi greu să-l bat înainte de limită. Mi-am respectat strategia făcută cu antrenorul meu. Doi din cei trei arbitri m-au văzut învingător în toate cele douăsprezece reprize".

ORA 13.40 Bute şi-a făcut apariţia la salonul oficial. El are alături centura de campion mondial. Este flancat de Rudel Obreja.

ORA 13.30 Campionul român este aşteptat la Salonul Prezidenţial al aeroportului de rude, prieteni şi oameni ai boxului. De acolo, Lucian Bute va pleca la casa părintească din localitatea Pechea (judeţul Galaţi).

Lucian Bute l-a învins în noapte de sâmbătă spre duminică, la Quebec (Canada), pe jamaicanul Glen Johnson. Disputa a fost de 12 reprize, cei trei arbitri dându-l învingător pe român.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite