Leonard Doroftei: "Când eram tânăr mergeam cu prietenii la o bere şi ce şmecheri eram!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Dorofte şi-a făcut pub în Ploieşti. Nu pentru bani, ci pentru ca oamenii să se simtă bine
Leonard Dorofte şi-a făcut pub în Ploieşti. Nu pentru bani, ci pentru ca oamenii să se simtă bine

Campion mondial la box, atât la amatori, cât şi la profesionişti, Leonard Doroftei este o figură aparte în sportul românesc. Şi-a deschis un pub în Ploieşti, însă nu pentru a face bani - "Am destui, slavă Domnului!" -, ci pentru ca aceia care îi treg pragul să se simtă bine. N-a rămas departe de box, având şi o sală unde antrenează mai mulţi puşti.

Secretul reuşitei sale, în sport şi în viaţă? "Am făcut parte dintr-o generaţie mult mai serioasă. Noi când mergeam la discotecă sau când beam o bere ne simţeam importanţi. Ce şmecheri eram! Astăzi tinerii trag pe nas... Nu înţeleg cum poţi să te simţi cool dacă iei droguri. Tinerii vor fi distruţi de prafuri. Din acest motiv m-am şi implicat în campanii împotriva drogurilor, a alcoolului", a declarat pentru "Adevărul" boxerul despre care s-a spus că a avut inimă de leu.

Doroftei a lămurit şi episodul Lucian Bute. " Eu am vorbit despre Bute văzându-mă pe mine în el. Probabil că asta a fost o greşeală. El avea alt drum, alţi oameni în spate. Acum ce să fac? Să mă ascund că mi-am spus părerea? Eu n-am spus niciodată că Bute nu este valoros sau că nu e capabil să boxeze. Eu cred foarte mult în Lucian Bute, însă părerea mea a fost că el trebuia scos mai demult în America (n.r. SUA). Cei de la Interbox l-au păstrat în Canada. Şi e treaba lor. Repet asta pentru că vreau să fiu bine înţeles", a mărturisit "Moşul".

Citiţi mâine, în ediţia tipărită a cotidianului "Adevărul", un interviu acordat în exclusivitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite