Tradiţia e sfântă pentru Gheorghe Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Simion a tăiat porcul de Crăciun
Gheorghe Simion a tăiat porcul de Crăciun

Familia Simion şi-a chemat apropiaţii şi prietenii în Herăstrău, la pomana porcului. Acolo s-au aflat şi juniorii de la Box Club Simion

Aşa cum obişnuieşte la sfârşit de an, Gheorghe Simion şi-a chemat apropiaţii în ziua în care a tăiat porcul de Crăciun. N-a fost deloc simplu, animalul având aproape 300 de kilograme, după cum a mărturisit antrenorul de box. "Am mai chemat doi săteni să ţină de el. Ei se pricep mai bine, că doar cu asta se ocupă".

Adus la Bucureşti, undeva, pe marginea lacului Herăstrău, porcul a fost acoperit cu paie şi pârlit. În jurul său s-au strâns roată Gheorghe şi Marian Simion, prieteni, precum şi un grup de juniori de la Box Club Simion - Bujor, Vincenţiu, Ianca, Buciuc, toţi campioni naţionali, Ene şi Costache, medaliaţi la CN. Apoi, invitaţii au gustat din bucatele întinse pe mese la obişnuita pomană a porcului. "Ia mai mult să faci categoria!", i-a strigat cineva unui puşti care tocmai golise o farfurie.

"Sper şi cred că mulţi dintre români au păstrat această tradiţie a tăierii porcului. Eu fac asta din plăcere şi pentru că aşa e obiceiul. Chem prietenii şi ne simţim bine", a mărturisit Gheorghe Simion. Iar fiul său, Marian, a recunoscut că de mic participă mereu la acest ritual.  

Atmosfera a fost întreţinută de George Udilă şi Viorel de la Constanţa, lăutarii fără de care Gheorghe Simion nu taie porcul de Crăciun.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite