Dorel Simion a fost desemnat antrenor coordonator al lotului naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Simion (al doilea de la stânga spre dreapta) promite o carieră frumoasă şi ca antrenor
Dorel Simion (al doilea de la stânga spre dreapta) promite o carieră frumoasă şi ca antrenor

Fost campion mondial şi european, medaliat cu bronz la Sydney în 2000, Dorel Simion a fost numit antrenor coordonator al lotului naţional de box de către Rudel Obreja, preşedintele FR de Box.

Dorel Simion, campion mondial la Budapesta în 1997 şi campion european în 1998 la Minsk, s-a retras în 2005 din activitatea competiţională, alături de fratele său Marian, ambii începând o carieră de antrenor la CS Dinamo. Rămas fără postul de antrenor la CS Dinamo, în urma restructurării activităţii clubului, Dorel a trecut în profesional şi a lucrat ca subofiţer la Secţia 19 Poliţie din Capitală.

Actualul antrenor principal este căsătorit şi are doi copii. El va împlini 33 de ani pe 13 februarie.  În palmaresul lui Dorel Simion mai figurează două medalii de aur la Campionate Mondiale juniori - 1994 şi Campionate Europene de juniori 1995. Dorel Simion a fost ales cel mai bun sportiv al României în anii 1997 şi 1998. Până să fie antrenor principal a lucrat ca secund al lui Grigore Bondavali la lotul de seniori, care a plecat, preferând un contract de antrenor în Tunisia.

Dorel calcă astfel pe urmele tatălui său, Gheorghe Simion, care a fost antrenor la lotul naţional de seniori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite