LIVETEXT / BOX: Adrian Diaconu a pierdut meciul cu Jean Pascal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Diaconu a ratat ocazia de a recâştiga titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC. "Rechinul" a pierdut la puncte (110-118, 111-117 şi 111-117) în faţa canadianului Jean Pascal. El nu a ştiut să profite de faptul că deţinătorul centurii a luptat nouă reprize cu un singur braţ (a resimţit dureri la umărul drept)! Întâlnirea a avut loc la Montreal.

"Am spus că sunt pregătit să revin în Infern în această seară. Şi cu adevărat am fost acolo!", a declarat Pascal imediat după meci.

La disputa dintre Pascal şi Diaconu au asistat 8.802 spectatori (la înfruntarea din iunie trecut au fost 13.659).

"Îmi pare rău pentru Adrian. A încercat, a vrut... Pascal a fost mai mobil. Şi-a folosit alonja. Adrian a încercat KO-ul. Nu s-a putut. Păcat!  N-a ştiut să profite de problemele pe care le-a avut Pascal. Aş fi dorit să venim acasă campioni mondiali amândoi", a declarat Lucian Bute la TVR1.

Canadienii remarcă faptul că Pascal şi-a păstrat centura în condiţiile în care a resimţit dureri la umărul drept din repriza a treia a meciului cu Adrian Diaconu.

Iată cum au punctat cei trei arbitri judecători (toţi l-au dat câştigător pe Pascal): 118-110, 117-111 şi 117-111.

Pascal a câştigat la puncte. Adrian Diaconu nu a reuşit să convingă. Site-ul canadian RDS scrie că lui i-a lipsit "instinctul ucigaş".

Arbitrul angajat de Televiziunea din Canada l-a dat câştigător pe Pascal (115-113).

SE AŞTEAPTĂ DECIZIA.

Diaconu a mers în colţul lui Pascal şi cei doi s-au felicitat pentru meciul făcut.

Croşeu de stânga reuşit de Diaconu. Pascal se lasă pe picioare... Arbitrul de ring întrerupe lupta. Pascal a scăpat şi de această dată. Şi atacă pe final de meci. Păcat! Pascal atacă dezlănţuit.

ULTIMA REPRIZĂ. Site-ul RDS dă următorul scor după zece reprize: Pascal - Diaconu 7-2 (o repriză egală).

Canadianul a atacat din nou pe final de repriză... Strategia sa este mult mai bună.

Din sală i se strigă lui Diaconu : "Nu are dreapta!" "Rechinul" nu reuşeşte însă lovitura de graţie, una care să-l trimită la podea pe Pascal.

REPRIZA A 11-A. Televiziunea din Canada dă egalitate după 10 reprize. Diaconu trebuie să atace.

LUI PASCAL I-A SĂRIT BRAŢUL DREPT DIN UMĂR!

Canadianul atacă...

Cei doi rivali nu mai reuşesc să lovească la fel de convingător ca la început. Stilul acesta de luptă îl avantajează pe Pascal.

REPRIZA A 10-A. RDS.Ca l-a văzut tot pe Pascal drept câştigător al reprizelor 8 şi 9.

Diaconu reuşeşte un croşeu de dreapta pe care Pascal l-a resimţit din plin. Românul a terminat bine această repriză.

După primele şapte reprize, site-ul canadian RDS i-a acordat lui Pascal patru dintre ele, lui Diaconu două, iar una a considerat-o ca fiind egală.

REPRIZA A 9-A. Pascal reuşeşte să folosească eschiva cu dibăcie.

Diaconu a terminat bine repriza. Greu de spus cine este în avantaj după opt reprize. Televiziunea din Canada i-o acordă lui Pascal.

"Rechinul" contraatacă, încercând să profite de risipa de energie făcută de adversarul său. Pascal este împins spre colţul ringului. Diaconu nu reuşeşte însă să-şi plaseze loviturile.

Pascal atacă din debutul reprizei. Canadianul a schimbat strategia - până acum el ataca pe final de repriză.

REPRIZA A 8-A. Potrivit Televiziunii din Canada, ultimele două reprize au fost câştigate de Diaconu.

Meciul redevine dinamic. Cei doi se "caută" cu lovituri. Se loveşte tare, însă se şi ratează pumni.

REPRIZA A 7-A. Diaconu a început bine. Este mai activ.

Mai puţine lovituri clare în această repriză. O repriză în care niciunul dintre pugilişti nu s-a detaşat.

Pascal pare a avea probleme la umărul drept. Sau este o stratagemă prin care încearcă să-şi păcălească adversarul?

REPRIZA A 6-A. Arbitrul angajat de Televiziunea din Canada care transmite meciul a dat trei reprize ca fiind câştigate de Pascal şi două de Diaconu.

Moment important al meciului. Pascal pare în dificultate. Diaconu trebuie să profite.

Pascal dă semne de slăbiciune... Şi Diaconu loveşte! Repriza aceasta este a românului. Canadianul originar din Haiti nu are replică.

REPRIZA A 5-A. Până acum canadianul a reuşit să puncteze la impresia... artistică. În sensul că a lovit pe finalul reprizelor, încercând să impresioneze arbitrii jdecători.

O nouă serie de lovituri a lui Jean Pascal pe final de repriză! Adversarul lui Diaconu controlează tactic meciul.

Apar primele semne de oboseală. Diaconu "prinde câteva muşte"... Însă acum reuşeşte o directă! Pascal rămâne însă în picioare.

REPRIZA A 4-A. Diaconu trebuie să recupereze terenul pierdut. Însă nici nu trebuie să rişte. Pascal pare într-o zi bună.

Pascal a terminat repriza în superioritate.

Fiecare pugilist execută câteva lovituri, iar apoi se "închide". Pascal atacă! Diaconu este în dificultate...

REPRIZA A 3-A. Pascal în ofensivă. Un croşeu bine executat. Diaconu reacţionează imediat.

Pascal loveşte mai des pe finalul de repriză. Nici Diaconu nu rămâne dator.

"Rechinul" este mai activ. Normal, el fiind în postura celui care trebuie să recucerească titlul mondial.

REPRIZA A 2-A. Diaconu pare decis să îşi atace adversarul. El loveşte la corp.

Repriza a fost echilibrată. Diaconu este dezavantajat de statură. Pascal este mai înalt decât el.

Cei doi pugilişti trec peste perioada obişnuită de tatonare şi schimba deja lovituri. Ei se cunosc, de altfel, foarte bine.

REPRIZA 1. Diaconu poartă un şort negru. Pascal unul alb-albastru.

MECIUL A ÎNCEPUT!

Adrian Diaconu
- Născut în 9 iunie 1978, în Ploieşti
- Înălţime: 1,75 m
- Categorie: semigrea
Palmares la amatori:
245 de meciuri
218 de victorii
27 victorii prin KO
Medalie de argint la CM 1999
Palmares la profesionişti:
27 de meciuri
26 victorii
15 victorii prin KO
1 înfrângere
Campion mondial semigrea WBC, 2008-2009

Jean Pascal
- Născut în 28 octombrie 1982, la Port-au-Prince (Haiti)
- Înălţime: 1,80 m
- Categorie: semigrea
Palmares la amatori:
A reprezentat Canada la JO Atena 2004
Palmares la profesionişti:
25 de meciuri
24 victorii
16 victorii prin KO
1 înfrângere
Campion mondial semigrea WBC, 2009

Sunt prezentaţi cei doi pugilişti. Mai întâi Adrian Diaconu, iar apoi Jean Pascal.

Arbitru de ring este canadianul Michael Griffin.

A fost intonat mai întâi imnul României. Pe ring se află steagurile României şi Canadei, cele două ţări care sunt reprezentate de Adrian Diaconu, respectiv de Jean Pascal. A urmat imnul ţării din America de Nord.

Campion mondial en-titre la categoria semigrea, versiunea WBC, Jean Pascal are parte de o intrare mult mai fastuoasă. Este fluierat mai puţin decât la ultimul meci cu Diaconu...

Spectatorii din Centre Bell, patinoarul unde joacă Canadiens Montreal, echipa de hochei cu cele mai multe titluri în NHL care şi-a sărbătorit recent Centenarul, sunt împărţiţi. Unii l-au aplaudat pe român. Alţii au fluierat. Să nu uităm că Jean Pascal, adversarul său, este din Montreal...

Adrian Diaconu a urcat în ring.

"Rechinul" se îndreaptă spre ring. Lângă el se află Lucian Bute şi JoJo Dan.

URMEAZĂ MECIUL LUI ADRIAN DIACONU!

În cadrul galei în care Adrian Diaconu îl va înfrunta pe Jean Pascal, la Centre Bell din Montreal s-au disputat deja câteva meciuri. Într-unul dintre ele Eric Lucas şi-a făcut revenirea în ring după patru ani de absenţă. Fostul campion mondial la supermijlocie WBC (2001-2003) l-a învins prin KO, în repriza a patra, pe argentinianul Ramon Pedro Moyano.

În continuare localnicul David Lemieux a obţinut o victorie la fel de rapidă (KO rundul 2) în faţa americanului Delray Raines. Victorios în 20 de meciuri din tot atâtea disputate la profesionism, şi în toate prin KO, tânărul pugilist din Montreal a obţinut centura de campion Intercontinental la categoria mijlocie WBC.

Pentru Adrian Diaconu şansa revanşei a venit mai repede decât se aştepta. Practic, după ce a pierdut centura mondială pe 19 iunie în faţa lui Pascal, următorul meci îl dispută tot cu trofeul pe masă. Ajuns la 31 de ani, Diaconu nu-şi mai permite încă o înfrângere. „Ce se întâmplă dacă pierde? Se va întoarce să lupte în meciuri de 15.000 sau 20.000 de dolari", a menţionat Pierre Bouchard, antrenorul românului.

Pentru a nu avea suprize neplăcute, Diaconu s-a antrenat din greu iar la ultima conferinţă de presă a apărut în public un ochi vânăt. „La prima întâlnire, eu vedeam după o perioadă în care nu boxasem prea mult. Eram ruginit. De această dată, sunt mult mai rapid şi mai înfometat", a spus Diaconu. De altfel, acesta a recunoscut că şi-a schimbat antrenamentul după acea înfrângere.

„Rechinul" va fi susţinut, din colţ, de Lucian Bute, care a rămas în Canada după succesul repurtat împotriva maxicanului Librado Andrade. "Cred că Adrian îl va suprinde pe Pascal. Nu a fost prea mare diferenţa între ei la prima luptă. În plus, presiunea mai mare este pe Jean Pascal, deoarece el este deţinărul titlului", a afirmat şi Bute.

În cazul în care Dinconu va câştiga, între cei doi va mai avea loc o întâlnire. În cazul în care Pascal câştigă, atunci el va trebui să-l înfrunte pe campionul Chad Dawson. Meciul Diaconu - Pascla va avea loc în sala „Bell Centre" din Montreal iar în tribune se vor afla aproximativ 9.000 de spectatori.

Panduru, invitat la TVR 1


TVR 1 va transmite mâine meciul de box dintre canadianul Jean Pascal, campionul mondial versiunea WBC la categoriasemigrea şi compatriotul nostru Adrian Diaconu, fostul deţinător al centurii cu diamante. TVR 1 va transmite în direct Marea revanşă Pascal - Diaconu, de la ora 5.00 şi în reluare, de la ora 21.10. În studioul de la Bucureşti se vor afla, alături de moderatorul Ionel Stoica, Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box şi fostul internaţional de fotbal Basarab Panduru, care este un excelent cunoscător al boxului profesionist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite