Biatlonistul Raphael Poiree, operat timp de 12 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poiree, pe vremea când era la apogeul carierei sportive
Poiree, pe vremea când era la apogeul carierei sportive

Francezul Raphael Poiree, de 8 ori campion mondial de biatlon, serios accidentat la vertebrele cervicale într-un incident cu un ATV, a fost operat tip de 12 ore.

"A intrat în blocul operator la ora 10,30, iar operaţia a durat aproape 12 ore. Chirurgii i-au pus mai întâi o placă în faţă, la nivelul gâtului apoi o a doua, în spate, la nivelul cervicalelor", a declarat Olivier Gonon, fostul său antrenor şi prieten, informat constant de soţia norvegiană a lui Poiree.

"A fost o operaţie delicată, dar la ieşirea din sala de operaţie chirurgii erau optimişti. I-au testat terminalele nervoase de la picioare şi braţe şi toate au răspuns", a adăugat Gonon.

Lunea trecută, vicecampionul olimpic 2002 la pursuit se plimba cu cea de-a 2-a dintre cele 3 fiice ale sale pe un ATV, la Eikelandsosen (sud-vestul Norvegiei), în momentul în care cele 2 roţi din faţă ale vehiculului au intrat într-un mic şanţ, la mai puţin de 200 m de casă. Poiree, 35 de ani, retras din circuit din primăvara 2007, a avut timp doar să-şi protejeze fiica, dar a fost lovit de ATV. El trăieşte în Norvegia de la căsătoria cu Liv Grete, şi ea fostă biatlonistă de înalt nivel, cu care are 3 fiice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite