Mai e cineva care nu ne bate la handbal?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele federaţiei, Cristian Gaţu, a anunţat oficial că Gheorghe Tadici nu va mai conduce naţionala feminină Ceea ce era de aşteptat să se întâmple s-a întâmplat: tricolorele

Preşedintele federaţiei, Cristian Gaţu, a anunţat oficial că Gheorghe Tadici nu va mai conduce naţionala feminină

Ceea ce era de aşteptat să se întâmple s-a întâmplat: tricolorele se vor despărţi de selecţionerul Gheorghe Tadici după meciul cu Suedia.

Gheorghe Tadici a condus naţionala feminină din ianuarie 2005, preluând funcţia de selecţioner de la Cornel Oţelea.

În cei patru ani de mandat, Tadici a reuşit o performanţă importantă, cucerind argintul la Mondialele de la Sankt Petersburg, în 2005. Ulterior, România a ratat calificarea la Campionatul European din 2006 şi a ocupat locul patru la Campionatul Mondial din 2007.

Selecţionerul avea ca obiectiv o clasare pe locurile 1-6 la Jocurile Olimpice, numai că eşecul din meciul de ieri cu Franţa, scor 34-36, a aruncat România în lupta pentru poziţiile 7-8.

În acest context, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, s-a decis să taie în carne vie, anunţând că forul pe care îl conduce nu ia în discuţie prelungirea contractului lui Tadici, care este scadent pe 31 august.

"Antrenorul Tadici nu va mai conduce naţionala, o să vorbesc cu directorul tehnic al reprezentativei, Remus Drăgănescu, să căutăm varianta cea mai potrivită", a declarat Gaţu.

Selecţionerul contraatacă

Antrenorul tricolorelor nu a ezitat să le răspundă contestatarilor săi, afirmând că a existat un curent anti-Tadici menit să provoace un "puci" la nivelul staffului primei reprezentative.

Selecţionerul a vorbit şi despre relaţiile sale cu jucătoarele, pe care le consideră bune. "Au apărut în ziare diverse declaraţii, ale unor jucătoare, dar vouă nu vi se pare ciudat că nimeni nu şi-a dat numele? Chiar nu vede nimeni că este vorba de o campanile dirijată împotriva mea?", a afirmat GheorgheTadici.

Circ în direct la televizor

Selecţionerul s-a contrat cu vicepreşedintele FRH, Petru Paleu, în direct la postul de televiziune Sport.ro. "Ai un comportament de cioban", i-a strigat Paleu lui Tadici, adăugând: "Ai făcut rahat din Olimpiadă".

Tadici nu s-a lăsat mai prejos, numindu-l pe acesta "impostor în lumea handbalului" şi reamintindu-i că nu a reuşit nicio performanţă de-a lungul timpului. Oficialul federaţiei a replicat tăios, afirmând că "Tadici a avut o generaţie de aur, dar nu a fost în stare să facă nimic". Discuţia telefonică dintre cei doi a durat mai bine de o jumătate de oră.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite