Baschet: Moldoveanu 31 de puncte, Eagles în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Moldoveanu a marcat 31 de puncte şi echipa sa, American Eagles a avansat în semifinalele conferinţei Patriot League din NCAA, după ce a învins echipa universităţii Colgate cu 69-53.

Internaţionalul român a ratat doar opt aruncări din acţiune dintre cele 19 încercate şi şi-a completat evoluţia cu 7 recuperări şi 2 pase decisive în cele 32 de minute petrecute pe teren. El a fost sprijinit de către Stephen Lumpkins cu 19 puncte şi 15 recuperări.

American a condus cu 29-23 la pauză, jucătorul român totalizând 13 puncte în primele 20 de minute ale partidei. Moldoveanu şi Lumpkins au condus ofensiva „vulturilor" şi în partea a doua, când cei doi au reuşit 19 puncte consecutive pentru a tranşa definitiv soarta meciului.

Moldoveanu mai are nevoie de doar 13 puncte pentru a devenit al 28-lea jucător din istoria universităţii American care a marcat cel puţin 1000 de puncte în carieră, o performanţă remarcabilă având în vedere faptul că jucătorul român a evoluat doar un sezon şi jumătate pentru această echipă.

American va juca în semifinale, pe teren propriu, cu echipa universităţii Lafayette, care a încheiat pe locul şase sezonul regulat, dar a reuşit surpriza primului tur din playoff-ul Patriot League, eliminând pe Holly Cross, echipa de pe locul trei, cu scorul de 77-70.

Echipa care va câştiga Patriot League va participa la NCAA Tournament, faza finală a campionatului universitar nord-american de baschet care reuneşte cele mai bune 64 de echipe de pe întreg teritoriul Statelor Unite şi care este cunoscută şi sub denumirea de March Madness (Nebunia lunii martie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite