Baschet: Rovinari, victorie cu Troupe şi suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porter Troupe a marcat 23 de puncte, dintre care şase în ultimele trei minute de joc şi Energia Rovinari a învins Steaua Turabo, la Bucureşti cu 84-81, după un final dramatic, într-un meci contând pentru etapa a 17-a a Diviziei A.

Troupe a reuşit o aruncare importantă de trei puncte pe finalul partidei iar apoi a transformat cele două aruncări libere care au stabilit scorul final cu 5,3 secunde rămase de joc. Extrema celor de la Rovinari a fost principalul realizator al partidei cu 23 de puncte, 3 recuperări şi 4 pase decisive.

Roland Timus le-a răpit de două ori şansa steliştilor de a ajunge în prelungiri în finalul partidei. Mai întâi la scorul de 80-82, cu şapte secunde rămase, a transformat o singură aruncare liberă dintre cele două de care a beneficiat. Apoi, în ultimele secvenţe ale meciului, la scorul de 81-84, americanul a judecat inexplicabil faza, preferând o pătrundere, pe care a ratat-o, în locul unei aruncări de trei puncte care ar fi putut egala scorul. Timus a fost principalul marcator al Stelei cu 16 puncte în timp ce noua achiziţie Alan Wiggins a încheiat cu un double-double 14 puncte şi 10 recuperări.

Toţi cei cinci titulari ai Energiei au încheiat cu cel puţin 10 puncte marcate, Kibwe Trim fiind foarte aproape de un double-double cu 15 puncte şi 8 recuperări. Trim a reuşit un spectaculos slam-dunk pe urmărire cu 40 de secunde până la final, coşul care le-a oferit avantajul definitiv oaspeţilor.

Realizatori:
Steaua: Timus 16 puncte; Mack 15p, 6 pase decisive; Wiggins 14p, 10 rec; Papici 13p, 4 pd; Myles 11p, 6 rec; Popescu 7p, 7rec; Voinescu 5p

Rovinari: Troupe 23p, 4pd; Trim 15p, 8rec; Darby 14p; Tyner 13p, 4rec, 5pd; Căpuşan 11p, 4rec; Barber 3p, 4rec; Lupusavei 3p; Apostol 2p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite