E timpul spectacolului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou sezon al ligii profesioniste nord-americane de baschet, NBA, începe în noaptea de marţi. Istorica rivalitate Celtics-Lakers e din nou în prim-plan, iar debutul este de vis: campionii Garnett, Pierce şi Allen sunt faţă în faţă cu regele LeBron James în Boston-Cleveland.

După ce Celtcis au câştigat primul titlu de campioană fără ca legendarul lor mentor Red Auerbach să fie prin preajmă, Kevin Garnett, Paul Pierce şi Ray Allen vor încerca să continue povestea inegalabilă din Boston şi în acest sezon.

Principalii rivali sunt, desigur, cei de la Los Angeles Lakers, care par mult mai solizi în acest sezon, odată cu revenirea centrului Andrew Bynum, cel care le-a lipsit atât de mult în finala cu Celtics.

Cu Kobe Bryant şi Pau Gasol în prim-plan, adversari în finala olimpică de la Beijing, coechipieri pentru încă un sezon, Lakers îşi doreşte cu siguranţă al 15-lea titlu din istoria clubului. Lupta istorică dintre cele mai galonate echipe din istoria ligii profesioniste nord-americane, Boston deţinând recordul de trofee - 17, va ţine cu siguranţă capul de afiş al sezonului 2008-2009.

Greg Oden,  debut după un an

Deşi ales primul în draftul NBA din 2007 de către Portland Trailblazers, Greg Oden va juca abia în acest sezon primele sale minute în liga profesionistă de peste Ocean. Accidentat la genunchi în septembrie anul trecut, el a ratat întregul sezon 2007-2008.

Comparat adesea cu superstarul Shaquille O’Neal datorită forţei sale în acţiunile de sub panou şi stilului devastator prin care marchează prin slam-dunk, Oden este aşteptat să devină pivotul secolului 21. De impactul său în ligă depinde în cea mai mare măsură şi succesul celor de la Portland Trailblazers, o echipă cu mulţi jucători tineri, care, chiar dacă nu a ajuns anul trecut în play-off, a lăsat o impresie deosebită.

Spurs, duel cu Vestul sălbatic

Campioana din 2007, San Antonio Spurs, chiar dacă anul trecut a fost eliminată în cinci meciuri de către Los Angeles Lakers, este departe de a fi scoasă din calcule pentru un nou titlu. Cu Tim Duncan, Tony Parker şi Manu Ginobili sub contract până în 2010, Spurs are un nucleu de jucători cu experienţa necesară pentru a încerca o nouă cursă către inelele de campioni.

Drumul va fi însă mult mai dificil, într-o conferinţă de vest foarte puternică şi într-o divizie Midwest care pare cea mai echilibrată dintre toate. Houston Rockets, l-au adus pe „băiatul rău” Ron Artest lângă uriaşul Yao Ming. New Orleans Hornets, au un candidat la titlul de MVP al sezonului, pe Chris Paul.

Dallas Mavericks nu renunţă, cu Dirk Novitzki şi Jason Kidd pe post de lideri. Mermphis Grizzlies vine la luptă cu tinerii şi rapizii OJ Mayo şi Rudy Gay. Divizia Mid­west va fi cu siguranţă un Vest sălbatic cu dueluri pe viaţă şi pe moarte, completat de vârfurile din celelalte două divizii, cea din nord şi cea de la Pacific. După o finală magică cum a fost cea dintre Boston Celtics şi Los Angeles Lakers, nu se putea o seară de debut mai potrivită.

Start de vis în noul sezon

Festivitatea în care Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen şi coechipierii lor îşi vor primi inelele de campioni, care marchează oficial debutul sezonului, va fi urmată de meciul cu cavalerii regelui LeBron James.

Boston-Cleveland este un duel care poate ajunge oricând o finală în conferinţa de est, acolo unde Orlando Magic, Philadelphia 76ers, întăriţi cu Elton Brand, sau Detroit Pistons se anunţă contracandidatele la o finală de conferinţă.

NBA, exclusiv pentru România pe Boom Sport

Boom Sport transmite pentru al treilea sezon consecutiv în exclusivitate pentru România meciurile din liga profesionistă nord-americană de baschet NBA. Din sezonul regulat 2008-2009 vor putea fi urmărite în direct două partide pe săptămână, All Star Game-ul 2009 şi magazinele săptămânale NBA Action şi NBA Access. Play-off-ul va fi de asemenea în direct la Boom Sport la fel ca şi Finala NBA 2009, care va fi transmisă integral în direct.

NBA 2008-2009

Conferinţa  de Est

Divizia Atlantic


Boston Celtics
Philadelphia 76ers
Toronto Raptors
New Jersey Nets
New York Knicks

Divizia Sud-Est

Orlando Magic
 Washington Wizards
Miami Heat
Atlanta Hawks
Charlotte Bobcats

Divizia Central

Detroit Pistons
Cleveland Cavaliers
Milwaukee Bucks
Chicago Bulls
Indiana Pacers

Conferinţa de Vest

Divizia Nord-Vest

Utah Jazz
Denver Nuggets
Portland Trail Blazers
Minnesota
Timberwolves
Oklahoma City
Thunder

Divizia Vestul Mijlociu

San Antonio Spurs
New Orleans Hornets
Houston Rockets
Dallas Mavericks
Memphis Grizzlies

Divizia Pacific

Los Angeles Lakers
Phoenix Suns
Los Angeles Clippers
Sacramento Kings
Golden State Warriors

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite