NBA: Tim Duncan face istorie la Spurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tim Duncan a devenit cel mai bun marcator din istoria echipei San Antonio Spurs, atingând cota de 20.797 de puncte în victoria cu 94-82 în fața echipei Utah Jazz. Legendarul jucător american născut în Insulele Virgine l-a depășit de "Amiralul" David Robinson, care deținea recordul cu 20.790 de puncte marcate.

Duncan a marcat două aruncări libere la jumătatea sfertului al treilea. "Am auzit un coechipier strigându-mi "felicitări". Mi-a luat câteva clipe să realizez despre ce era vorba", a spus Duncan la finalul partidei. Acesta l-a depășit pe legendarul David Robinson și la numărul de jocuri în care a evoluat pentru Spurs, ajungând la cota 998, cu unul mai mult decât cel poreclit "Amiralul". Cei doi au câștigat împreună primul titlu din seria celor patru adjudecate de Spurs între 1999 și 2007, Duncan contribuint apoi decisiv la celelalte trei, fiind numit în 1999, 2003 și 2005 MVP-ul Finalei NBA.

"Cred că dacă am fi jucat acasă, David ar fi coborât din tribune să-mi blocheze fiecare aruncare", a glumit Tim Duncan pe pagina sa de Twitter. "Lui îi datorez totul. El m-a ajutat să-mi încep cariera în NBA și faptul că am ajuns aici i se datorează în mare măsură și lui", a vorbit, de această dată serios, Timmy despre mentorul său.

Tim Duncan a ajuns să practice baschetul în urma unui incident mai puțin fericit. Născut în Insulele Virgine, marea sa pasiune era înotul. Visa să ajungă să concureze la Olimpiadă pentru Statele Unite iar rezultatele sale pe distanțele de 50, 100 și 400 de metri din competițiile de juniori, îl așezau printre favoriți pentru a face parte din lotul american pentru Jocurile Olimpice de la Barcelona, din 1992.

Însă în 1989 Uraganul Hugo a distrus piscina olimpică din Saint croix, una dintre principalele insule care alcătuiesc arhipelagul Virgin, iar Duncan a fost nevoit să-și continue antrenamentele în ocean. Și-a pierdut însă destul de repede entuziasmul din cauza fricii de rechini. A fost convins de vărul său să treacă la baschet și datorită fizicului impresionant, a fost remarcat de cei de la colegiul Wake Forest.

Poreclit "The Big Fundamental" pentru felul în care a deprins, a folosit și a dus la perfecție mișcările fundamentale ale unui jucător de baschet, Tim Duncan a fost numit de două ori cel mai bun jucător din NBA (2002, 2003), a fost ales de 12 ori în All Star Game, unde a fost MVP la ediția din anul 2000.

Vezi momentul în care Tim Duncan bate recordul de eficacitate al echipei sale:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite